Witam!
Mam problem z moim komputerem. Komp został na dłuższy czas pod opieką moich rodziców, którzy dopiero zaczynają się uczyć jego obsługi i jak można się było domyśleć po jakimś czasie przestał poprawnie działać, a dokładniej zaczął się samoczynnie resetować. Żeby było ciekawiej rodzice poprosili sąsiada o pomoc, a on na temat komputerów wie niewiele więcej od nich, więc nie bardzo wiem co porobił, po za tym, że zainstalował jakiegoś antywirusa i przeskanował nim dysk. Gdy uruchomiłem kompa resetował się w trakcie ładowania Windows XP, dało się wejść w tryb awaryjny, ale po chwili od uruchomienia systemu komputer także się resetował.
Po kilku następnych resetach i próbach wejścia w tryb awaryjny(aby przekopiować potrzebne pliki z partycji systemowej) wyskoczył bluesceen (bodajże z kodem: 0X000000E1), kolejne resety, w międzyczasie wyciągnięcie baterii z płyty głównej, nieudana próba uruchomienia(następny BSoD) jakiejś wersji Ubuntu Live CD, w końcu rezygnacja z ratowania danych z partycji systemowej i jej format przy instalowaniu od nowa XPka, a w trakcie tej instalacji także BSoD. Próba instalacji Fedory 9, także BSoD itd.
BSoD-y za każdym razem pojawiały się inne. Przejrzałem sporo wyników z Google, ale nie znalazłem odpowiedzi, która rozwiązałaby mój problem.
Ma ktoś jakiś pomysł co z tym zrobić?
Wiem, że podałem dość mało informacji, ale nie wiem co się przyda, więc proszę pytać, a ja postaram się odpowiadać na te pytania.
Z góry dzięki.