TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

samowolny restart komputera

Tematyka związana z produktami firmy Microsoft.

samowolny restart komputera

Postprzez solex » 16 Cze 2007, 10:22

PostUA:

Co jest powodem samowolnego restartu komputera, po (18-to godz). przerwie? Dzieje się to tylko raz.
System Op. Windows Home Edition :roll:
solex
Awatar użytkownika
solex
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 12 Lis 2005, 16:36
Miejscowość: Ś-cie

Postprzez piotrek234 » 16 Cze 2007, 10:53

PostUA:

po 18 godzinach mogło się zebrać dużo kurzu na wiatrakach etc. przez co chłodzenie nie chłodzi tyle ile powinno i przegrzewają się komponenty
Ostatnio edytowany przez piotrek234, 16 Cze 2007, 16:10, edytowano w sumie 1 raz
piotrek234
Postujący
Postujący

Dołączenie: 01 Sty 2007, 12:52
Pochwały: 2

Postprzez Mefisto » 16 Cze 2007, 11:05

PostUA:

Jakby się przegrzewał to by go od razu wyłączyło (tak jakbyś wyłączył kabel z prądu), a nie resetował to, że ci się komputer sam resetuje może być spowodowane choćby wirusem lub błędem związanym z jakimś programem ja miałem kiedyś taki przypadek z Winampem grała muzyczka nagle przestawała grać i gdy dawałem na play to sie komputer resetował, problem zniknął po zainstalowaniu nowszej wersji Winampa ;p
Awatar użytkownika
Mefisto
Postujący
Postujący

Dołączenie: 02 Cze 2007, 20:40
Miejscowość: Warszawa

Postprzez solex » 16 Cze 2007, 14:17

PostUA:

piotrek234 napisał(a):po 18 godzinach mogło się zebrać dużo kurzu na wiatrakach etc. przez co chłodzenie nie chłodzi tyle ile powinno i przegrzewają się komponenty (a dlaczego raz?? możliwe że kurz "odpada" ale mogę sie mylić)

Re: :lol: prawdę mówiąc nieźle się ubawiłem takim stwierdzeniem.
solex
Awatar użytkownika
solex
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez piotrek234 » 16 Cze 2007, 16:08

PostUA:

to tylko przypuszczenie ;) trzeba brać pod uwagę wszystkie scenariusze
piotrek234
Postujący
Postujący

Postprzez Mefisto » 16 Cze 2007, 16:29

PostUA:

piotrek234 napisał(a):to tylko przypuszczenie ;) trzeba brać pod uwagę wszystkie scenariusze

Niby tak ale taki solex po przeczytaniu twojego postu mógł np. rozkręcić komputer, wyczyścić wiatraczki przy czym mógł któryś odpiąć (np. od procesora) i po wyczyszczeniu wiatraczków i włączeniu komputera zdziwił by się, że czemu mu się procesor spalił ;p
Awatar użytkownika
Mefisto
Postujący
Postujący

Postprzez piotrek234 » 16 Cze 2007, 16:55

PostUA:

Mefisto napisał(a):
piotrek234 napisał(a):to tylko przypuszczenie ;) trzeba brać pod uwagę wszystkie scenariusze

Niby tak ale taki solex po przeczytaniu twojego postu mógł np. rozkręcić komputer, wyczyścić wiatraczki przy czym mógł któryś odpiąć (np. od procesora) i po wyczyszczeniu wiatraczków i włączeniu komputera zdziwił by się, że czemu mu się procesor spalił ;p

to już nie moja wina (trzeba umieć to zrobić) jak się pyta tylko o to, więc odpowiadam mu na to a jak to zrobić to się nie spytał choć ja wiem jak poprawnie wyczyścić wiatraczki)
piotrek234
Postujący
Postujący

Postprzez LucaS » 16 Cze 2007, 16:58

PostUA:

Przeskanuj antywirem. Pewnie jakiś koń trojański.
Poza tym daj log z Hijackthis
Było, minęło...
LucaS
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 11 Maj 2006, 21:45
Pochwały: 7

Postprzez Mefisto » 16 Cze 2007, 17:00

PostUA:

No ok, ale następnym razem jak ktoś ci powie, że mu się komputer resetuje to mu nie mów, że przyczyną tego może być przegrzewanie się komputera bo tak jak pisałem wcześniej gdy komputer zaczyna sie przegrzewać system go od razu wyłącza a nie resetuje bo gdyby się zresetował to by go to na pewno nie schłodziło ;)
Awatar użytkownika
Mefisto
Postujący
Postujący

Postprzez buzu » 16 Cze 2007, 22:21

PostUA:

Proponuję tak:
ppm >Mój komputer>właściwości>zaawansowane>Uruchamianie i odzyskiwanie>ustawienia > awaria systemu >odhaczyć Automatycznie uruchom ponownie .
Jeżeli jest to jakiś błąd w systemie to pokaże się niebieski ekran z numerkiem błędu.Zapisz i podaj go na forum.
Jeżeli się nie pokaże to wina leży po stronie sprzętu ew.jakiegoś trojana.
Logi nie zaszkodzą a wręcz są wskazane.
Alter alterum docet.
Awatar użytkownika
buzu
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 26 Gru 2006, 02:20
Miejscowość: Łódź

Postprzez solex » 09 Lip 2007, 18:19

PostUA:

Mefisto napisał(a):

re; no tak, jestem tylko ciekaw jak na to wpadłeś :D może podpowiedziała ci babcia :D
solex
Awatar użytkownika
solex
Forumowicz
Forumowicz

Powróć do Microsoft Windows

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]