TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Satelita + komputer jako dekoder?

Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.

Satelita + komputer jako dekoder?

Postprzez Zel » 07 Mar 2012, 20:37

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64) AppleWebKit/535.11 (KHTML, like Gecko) Chrome/17.0.963.66 Safari/535.11

Witam wszystkich.
http://www.leadtek.com/eng/multimedia/o ... 77&check=f
Posiadam te oto kartę TV ;)
Mam też satelitę za oknem, z której leci nieużywany kabel, pomyślałem - czemu by nie spróbować wykorzystać? :P
Pytanie jest takie, czy za pomocą jakiś sztuczek mogę normalnie odbierać kanały z tej satelity za oknem? Normalnie potrzeba do tego dekodera, ale przecież dekoder to też komputer, nie? ;)
Co ew. bym jeszcze potrzebował, żeby móc się tak pobawić?

Pytanie następne - będę miał kablówkę z dialogu niedługo - wiadomo, też leci przez dekoder, który będzie podłączony do telewizora. Czy mogę jakoś rozdzielić sygnał na dwa, żebym na swoim kompie za pośrednictwem tejże karty oglądać mógł z dialogowej sieci coś, a osoby na drugim telewizorze inne coś?

Pozdrawiam :)
Zel
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 27 Sie 2008, 19:25

Powróć do Sprzęt komputerowy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]