TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Ściągnij sobie Linux i inne programy w stylu Linuxa

Tematyka związana z rodziną systemów operacyjnych Unix. Klony i pochodne danego systemu operacyjnego oraz inne typy OS

Ściągnij sobie Linux i inne programy w stylu Linuxa

Postprzez kukaszr » 24 Sty 2006, 13:13

PostUA:


Witam! Natchnęło mnie ;d
Jeśli zna ktoś z Was adresy www do sciagniecia linuxow to zapraszam do ich napisania!

Ja znalazłem Linux Free 2006 -najnowszy na 3cd:

cd1 -http://www.linuxdlafirm.pl/component/option,com_remository/Itemid,579/func,download/id,16/chk,f76a50056cc9f1670bb8c24e91211b15/

cd2 -http://www.linuxdlafirm.pl/component/option,com_remository/Itemid,579/func,download/id,17/chk,d80b006867ce77e6a12e7bfa1f7e2d24/

cd3 -http://www.linuxdlafirm.pl/component/option,com_remository/Itemid,579/func,download/id,18/chk,4c5013c43cad753060412813c3d7783c/
Chciałbym umrzeć we śnie jak mój dziadek... a nie jak jego pasażerowie głośno krzycząc :D
Awatar użytkownika
kukaszr
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum
 
Posty: 2050
Dołączenie: 29 Gru 2005, 12:16
Miejscowość: Poznań
Pochwały: 2

Postprzez SKJ » 24 Sty 2006, 16:05

PostUA:


Omg:/

Istnieje cos takeigo jak wyszukwarka:D np google.com google.pl

Wpisujesz np linux+downlaod+iso i znajduje ich od cholery [; Jesli znasz jakas nazwe to np knoppix+download+iso

Masz stronke z pakietami i dystrybucjami itp linuxsoft.cz/pl

Proponuje sobie sciaganc knoppa 4.0.2 na jednym cd , instalujesz tak:

w konsoli su potem knoppix-installer i potem wyskauje konfigaracja:) Pzdr
Strona pare dni w sieci...
SKJ
Postujący
Postujący
 
Posty: 179
Dołączenie: 06 Sie 2005, 01:12

Postprzez daxrider » 24 Sty 2006, 18:04

PostUA:


daxrider
Postujący
Postujący
 
Posty: 240
Dołączenie: 17 Sie 2005, 10:58

Postprzez kukaszr » 24 Sty 2006, 20:19

PostUA:


SKJ -wiem, ze są wyszukiwarki takie jak google nawet jest to moja strona startowa ;)

Wymyslilem ten dzial bo moze kogos linux zaintryguje i bedzie chciał odrazu sciagac a nie szukac w google ;d
Chciałbym umrzeć we śnie jak mój dziadek... a nie jak jego pasażerowie głośno krzycząc :D
Awatar użytkownika
kukaszr
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum
 
Posty: 2050
Dołączenie: 29 Gru 2005, 12:16
Miejscowość: Poznań
Pochwały: 2

Postprzez SKJ » 24 Sty 2006, 21:46

PostUA:


To moze admin pomysli odrazu o doadniu dystr... w download?
Strona pare dni w sieci...
SKJ
Postujący
Postujący
 
Posty: 179
Dołączenie: 06 Sie 2005, 01:12

Postprzez Dan-D » 16 Lut 2006, 03:02

PostUA:


ok np. se sciagne tego LINUXA ale jak go instalnoc se i co ja tam bede robic ?? mozesz mi to wytlumaczyc??i so na to jakies giery ?? a slyszalem ze na linuxa nie ma virkow albo bardzo malo jest prosze mi to wsio opisac a i jsecze jedno czy na linie mozna byc na necie i jak mozna to jak to skonfigurowac ?? moze jak ci sie chce zainspirowac do odpowiedzenia to bym byl wdzieczny ,, pozdro
Image
Image
TuPac4Ever
Awatar użytkownika
Dan-D
Postujący
Postujący
 
Posty: 143
Dołączenie: 06 Gru 2005, 05:49
Miejscowość: Ełk

Postprzez proktor » 16 Lut 2006, 18:03

PostUA:


Opisu instalacji szukaj na polskich stronach distro, chodz. Zastanów się, czmu miałoby nibyć możliwości konfiguracji sieci?

Znajdz sobie jakąś stronę distro którego posiadasz, i szukaj na niej albo czytaj dokumentacje. Którą też znajdziesz w sieci :)

Pozatym jeśli chcesz, żeby ktoś ci pomugł to precyzyjniej zadawaj pytania tzn. Określ w którym momencie instalacji sie zatrzymałeś, na jakiej dystrybucji linuksa i czym sie łączysz z tą siecią :)
strony internetowe: Błonie, Brwinów, Pruszków, Milanówek, Grodzisk Mazowiecki
Awatar użytkownika
proktor
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie
 
Posty: 641
Dołączenie: 28 Kwi 2005, 19:59

Postprzez Dan-D » 16 Lut 2006, 23:44

PostUA:


ok czy musze wychodzic z windowsa zeby zainstalowac lina i mam DSL czyli szybki internet jak to skonfigurowac??
Image
Image
TuPac4Ever
Awatar użytkownika
Dan-D
Postujący
Postujący
 
Posty: 143
Dołączenie: 06 Gru 2005, 05:49
Miejscowość: Ełk


Powróć do Unix / Linux / Inne typy OS

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]

cron