Logi, zabezpieczenie komputera, danych. Programy antywirusowe antyspyware, firewall itp.

Regulamin forum

1. Każdy temat powinien odzwierciedlać treść wątku.
2. W przypadku wklejania logów; należy je wykonać od razu przynajmniej z dwóch narzędzi: FRST oraz z GMER
3. Wszelkie logi proszę publikować na przeznaczonych do tego stronach a w poście wklejać tylko link.
4. Nie wskazane jest skracanie logów, należy wkleić cały - od początku, do końca.
5. Nie wskazane jest podczepianie się do tematów innych użytkowników - proszę założyć nowy temat w dziale Bezpieczeństwo, ułatwi to pomoc sprawdzającemu.
6. Osoby nie posiadające odpowiedniej wiedzy, nie powinny sprawdzać logów, ponieważ grozi to poważnym uszkodzeniem systemu lub aplikacji zainstalowanych na komputerze.
7. Należy dokładnie opisać problem, występujące objawy oraz wszelkie podjęte działania.
8. Każdy skrypt jest unikatowy, napisany dla każdego przypadku z osobna, więc nie może być stosowany przez innych.
9. W przypadku zamieszczenia zrzutu ekranu (screenshot'a) proszę korzystać z zewnętrznego serwisu oferującego hosting zdjęć.
Wyślij odpowiedź

Re: Ścina mi sie komputer a jest świeżo po formacie

01 Lut 2011, 18:47

No właśnie staramy się to ustalić.

02 Lut 2011, 13:14

własnie odinstalowalem Avire i dalej to samo przy wlaczaniu internetu muzyka sie przycina i leci dalej.
nie mam pojecia czemu tak jest. Przed formatem gdy mialem inna karte to wszystko mialem tak samo zaisntalowane jak teraz i zadnych problemow nie mialem he. Pozdrawiam.

02 Lut 2011, 14:55

Może to kwestia złych sterowników?

03 Lut 2011, 01:04

ale sterowniki dzwieku caly czzas mam te same..nigdy nie zmienialem..tylko ze jak do tej nowej karty graficznej instalowalem sterowniki to on takze zainstalowal steronik dzwieku Nvidia High Defintion Audio i hmm moze to przez to>? tylko ze akurat po zainstalowaniu karty graficznej dopiero potem zainstalowalem dzwiek i normalnie glosniki graja na sterownikach SoundBlastera... a te z Nvidia wylAczYLEM W menadzerze urzadzen hmm

03 Lut 2011, 09:39

Czyli problem występuje tylko z odtwarzaniem filmów i muzyki???

03 Lut 2011, 12:41

Z filmami juz ok tylko muzyka przycina przy pracy na komputerze czy tez internecie widac scinanie przy otwieraniu okien itp. trwa to sekundy..no ale problem jest a wczesniej go nie bylo przed formatowaniem i na tamtej karcie

//Posty połączone

no i przy kazdym otwieraniu internetu w menadzeze zadan w wydajnosci uzycie cpu wzrasta na 100 % to tez jakies chore i wtedy sie to tnie wszystko i tak idzie dziwnie eeeh
Ostatnio edytowany przez mateo8898, 05 Lut 2011, 15:37, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Łączenie postów

03 Lut 2011, 15:28

Wrzuć screen z managera zadań, z zakładki procesy, chciałabym widzieć,który proces pochłania procesor. Sprawdź także czy winny nie jest zasilacz (podłącz kolegi).Możesz jeszcze wejść w menedżer urządzeń i zacząć od kontrolerów uniwersalnej magistrali szeregowej(klikaj prawym na nie i wyłącz,jak nic się nie dzieje to włączaj z powrotem i tak po kolei do uzyskania efektu) i na bieżąco patrz obciążenie procesora. Może jeden z kontrolerów ma defekt sterowników, więc go po prostu wyłączysz i wszystko wróci do normy.

03 Lut 2011, 16:09

tu jest screen
http://img197.imageshack.us/i/bezty
a teraz zajme sie tymi magistralami

//Posty połączone

wyłaczalem w właczalem te magistrale tylko dwie dalo sie wylaczyc i nic sie nie zmienialo tutaj masz skan jak podczas operacji zachowywal sie procesor..miedzy innymi skakalem miedzy stronami by pokazac co sie dzieje i wtedy sie muzyka przycina np teraz jak pisze to tez sie scina lekko
http://img87.imageshack.us/i/beztytuubz.jpg/
Ostatnio edytowany przez mateo8898, 05 Lut 2011, 15:38, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Łączenie postów

03 Lut 2011, 16:26

Spróbuj jeszcze zakończyć proces explorer.exe i potem wpisać w plik > nowe zadanie > explorer.exe .

03 Lut 2011, 16:30

Ale gdzie potem wpisać w plik?

//Posty połączone

aa mam juz no wylaczylem ale dalej tak samo sie dzieje..

03 Lut 2011, 16:37

Sprawdź, czy problem występuje, gdy korzystasz z innej przeglądarki (np. IE, czy Opery).

04 Lut 2011, 00:52

niestety to samo..tutaj w przegladarce raczej nie szukajmy problemu bo scinanie jest nawet gdy nie dziala internet , scina sie nawet gdy przechodze miedzy folderami jak mowilem wczesniej...nie scina sie jedynie gdy nic nie robie:(

04 Lut 2011, 14:28

Może spróbuj odinstalować stery od karty graficznej i zainstalować najnowsze?

04 Lut 2011, 15:56

ej tylko te stery odinstalowac tak : Menedżer urzadzen >karta graficzna >sterownik i opcja odinstaluj sterownik ?i zaznaczac te okienko usun oprogramowanie dla tego urzadzenia ..czy nie zaznaczac? bo kiedys tak robilem i potem mi sie wszystko powalilo i karty nie wykrywalo i az sie przegrzala i spalila podczas proby instalacji sterow ehh dlatego wole zapytac :D tu jest screen czy tak ma byc to zrobione :http://img214.imageshack.us/i/beztytuuiet.jpg/

04 Lut 2011, 16:45

Panel sterowania -> Odinstaluj programy -> odinstalowujesz pozycje związane z NVIDIA.
Wyślij odpowiedź