TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Sieć bezprzewodowa w domu

Problemy dotyczące sieci Internet, konfiguracja sieci LAN, WLAN, konfiguracja serwerów. Rozdzielanie połączeń internetowych. Rozwiązywanie problemów związanych ze sprzętem i oprogramowaniem. Routery, huby, switche, anteny itp.

Sieć bezprzewodowa w domu

Postprzez Spalek » 28 Kwi 2009, 19:56

PostUA: Opera/9.64 (Windows NT 6.0; U; pl) Presto/2.1.1

Witam. Mam pytanie, otóż dziś zostałem podłączony do sieci bezprzewodowej 2MB/s ... i tutaj mam problem.. sieć jest zabezpieczona na adres karty MAC... [administrator poprzez panel WWW w routerze wpisał adres karty sieciowej z mojego PC'ta] natomiast Ja chce sobie rozdzielić te 2MB łącza na jeszcze jeden komputer i tutaj jest moje pytanie, czy poprzez ten RUTER http://allegro.pl/item612375441_tp_link ... p_qos.html rozdziele sobie połączenie z Sieci bezprzewodowej w domu na 2 komputery? [jestem podłączony poprzed odbiornik D-LINK ... nie pamiętam nazwy dokładnie ] ?
Spalek
Postujący
Postujący

Dołączenie: 28 Sty 2008, 23:02

Re: Sieć bezprzewodowa w domu

Postprzez buzu » 02 Maj 2009, 16:04

PostUA: Opera/9.64 (Windows NT 5.1; U; pl) Presto/2.1.1

Jeżeli dostawca netu nie zastrzegł tego w umowie to możesz.
Chodzi o ilość terminali,które można podłączyć w ramach umowy.
Alter alterum docet.
Awatar użytkownika
buzu
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 26 Gru 2006, 02:20
Miejscowość: Łódź

Powróć do Sieć Internet, Sieci LAN, WLAN

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]