TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

siec lokalna -udostępnianie

Problemy dotyczące sieci Internet, konfiguracja sieci LAN, WLAN, konfiguracja serwerów. Rozdzielanie połączeń internetowych. Rozwiązywanie problemów związanych ze sprzętem i oprogramowaniem. Routery, huby, switche, anteny itp.

siec lokalna -udostępnianie

Postprzez qazimen » 17 Sty 2009, 23:16

PostUA: Opera/9.61 (Windows NT 5.1; U; pl) Presto/2.1.1

Witam
Mam prolem z siecią lokalną(poł przez router 2 komputerów),
otóż udostępnione foldery z komputera "nr1" widać na komputerze "nr2" niestety na odwrót nie.
Dlaczego to chyba wiem!
Image
otóż (tak mi sie wydaje) rozwiązaniem jest ta opcja, wiadomo zmienici powino chulać ale no własnie ale komputer nie zapamietuje w ogole mojego wyory i problem nie znika

Potrafi mi ktoś pomóc??

Tu jeszcze screan komunikatu jaki mi wyswietla komputer nr1 po tym jak próbuje się dostać do komputera nr 2
Pozdrawiam
Image
qazimen
Postujący
Postujący

Dołączenie: 13 Gru 2005, 14:44
Miejscowość: Kraków

Re: siec lokalna -udostępnianie

Postprzez cosik_ktosik » 18 Sty 2009, 01:42

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; pl; rv:1.9.0.5) Gecko/2008120122 Firefox/3.0.5

Czy Masz włączone na komputerze, który ma problemy z udostępnieniem, opcję Prostego udostępniania plików?
Wyłącz tymczasowo firewalle na obydwu komputerach.
Awatar użytkownika
cosik_ktosik
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 25 Wrz 2008, 18:00
Pochwały: 37

Re: siec lokalna -udostępnianie

Postprzez qazimen » 18 Sty 2009, 15:31

PostUA: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1)

firewall wylaczonałem
edit: zaznaczyłem proste udostępnianie, oraz to http://www.banita.pl/konf/udosxp2.jpg
poczym opcja która była w pierwszym screanie działa
Pozdrawiam i polecam ten poradnik jak by ktoś miał w przyszłości problemy
http://www.banita.pl/konf/smbudostwinxp.html
qazimen
Postujący
Postujący

Dołączenie: 13 Gru 2005, 14:44
Miejscowość: Kraków

Powróć do Sieć Internet, Sieci LAN, WLAN

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]