Problemy dotyczące sieci Internet, konfiguracja sieci LAN, WLAN, konfiguracja serwerów. Rozdzielanie połączeń internetowych. Rozwiązywanie problemów związanych ze sprzętem i oprogramowaniem. Routery, huby, switche, anteny itp.
18 Gru 2005, 16:47
Witam
Mam problem z udostepnieniem internetu na windowsie xp.
Tzn udostepniam internet i na drugim komputeze z linuxem i xp jest nety, tylko jak wejde na jakas strone to wywala mi wszsytkei ap(niema sieci) na komuterze z ktorego udostepnial lacze internetowe.
Internet mam z sieci bezprzewodowaj Karta Planet WL-8305
Co moze powodowac takie cos? systemy sa wszystkei na nowo postawione:)
18 Gru 2005, 23:34
Sorrki, ze sie czepiam ale jezeli chcesz aby ktos ci pomogl proponuje jakos lepiej opisac sytuacje i wyjasnic problem. Bo czytam to co napisales i nie wiem o co ci chodzi.
Chociaz mozliwe ze to ja mam problemy ze zrozumieniem polskiej mowy
19 Gru 2005, 17:17
No moze troche namotalem wiec zacznijmy od poczatku:
Mam w domu za PC:
PC1:
Windows Xp Pro SP2
Łacze sie z internetem za posrednictwem bezprzewodowej karty sieciowej
PC2:
Windows Xp Pro SP2
Knoppix 4.02
Łacze sie z internetem za posrednictwek kart sieciowej LAN
Problem:
Gdy udostepnie lacze internetowe na komputerze PC1 na komputer PC2 to przy przegladaniu stron internetowych,a dokladnije przy ladowaniu na komuterze PC1 tak jakby padala karta sieciowa.Dokladnije niewidac zednych sieci bezprzewodowych.Jesli przegladam strony lub sciagam pliki na komuterze PC1 to jest wszystko dobrze.
W czym moze byc problem? Nieznam sie az tak na sieciach wiec pytam:) Aha jeszce przy przelozeniu karty do drugiego komputera jest dobrze,ale niesprawdzalem gdy udostepnie lacze.
19 Gru 2005, 21:00
ehh skąd ja to znam serwer siec wlan jest tak skonfigurowny że sie nie da udostepniać albo cios takiego. Poczytaj regulamin może to byc nieodzwolone dobrze że mam neostrade
19 Gru 2005, 23:04
Wczesniej bylo wszykstko ok ,zadnego aneksu do umowy nieodstalem...
20 Gru 2005, 08:38
aneksu nie musiałes dostac pdpisując akceptujesz regulamin a w regulaminie to wiesz
moge sie mylic
20 Gru 2005, 09:48
W domu moge miec ile chce kompow i miec na nich internet z jedengo zrdla...,tylko ze niemoge poza mieszkanie(to jest jedyny taki warunek) ,wg zyje dobrze z adminem wiec jak by mi cos takeigo zrobil to bym raczej o tym wiedzial/