TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Skanowanie Dysku

Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.

Skanowanie Dysku

Postprzez Maciek Rulez » 05 Wrz 2005, 00:03

PostUA:

Siema mam taki problemik bo kiedyś grzebałem w biosie i coś hyba niechcący przestawiłem i np gdy musze zresetować kompa bo coś się zwali to przy uruchamianiu pisze : Sprawdzanie Dysku a pod tym Sprawdzanie dysku zostało anulowane i potem uruchamia mi się windows.Chce żeby mi sprawdzało i usuwało błędy z którymi potem mam problemyJeżeli to ważne to mam WindowsXP.Z góry thx
Awatar użytkownika
Maciek Rulez
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 04 Wrz 2005, 23:54
Miejscowość: z Lublina

Postprzez Mac » 05 Wrz 2005, 20:09

PostUA:

pewnie cos klikasz na klawierce. A jak jesteś pewien że nie klikasz to w biosie masz opcje restore defaults albo cos takiego. Ale uważaj nie właczaj jakichs safe modow itd. zwalniaja kompa. Albo na płycie głównej jest taka zworka co resetuje bios...
Mac
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 21 Lip 2005, 19:07
Miejscowość: Żywiec
Pochwały: 6

Postprzez Maciek Rulez » 05 Wrz 2005, 21:14

PostUA:

dziex Mac ale nic takiego niema w biosie.Plizz niech ktoś pomoże!!!
Awatar użytkownika
Maciek Rulez
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez zebra » 05 Wrz 2005, 22:58

PostUA:

Więc ci napisał użytkownik, żebyś sprawdził zworkę na płycie głównej, która resetuje ustawienia BIOS-u. No i jak resetujesz peceta, to logiczne, że przy ponownym uruchomieniu systemu pojawi się CHKDSK. No i faktycznie sprawdź, czy czegoś nie klikasz na klawiaturze, przykładowo spacji.
zebra
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 11 Cze 2005, 21:40
Miejscowość: ...Stąd

Postprzez Maciek Rulez » 06 Wrz 2005, 14:26

PostUA:

a jak się sprawdza tą zworke?
Awatar użytkownika
Maciek Rulez
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez Mac » 06 Wrz 2005, 14:44

PostUA:

masz instrukcje do płyty głównej??
jesli tak to jest tam takie cos na poczatku jak rysunek co gdzie na płycie jesti tam powinno pisac CMOS reset albo cos w tym stylu. Jesli nie masz to po prostuodłącz kompa z prądu i wyjmij bateryjke z płuty i po minucie włóz i załącz kompa. teraz ustaw w biosie date i godzine i powinno hulać.
Mac
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 21 Lip 2005, 19:07
Miejscowość: Żywiec
Pochwały: 6

Powróć do Sprzęt komputerowy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot], Szzm6