TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Składniki systemu

Nie możesz znaleźć potrzebnej aplikacji, napisz o tym, a na pewno użytkownicy forum postarają się pomóc.

Składniki systemu

Postprzez kramek » 26 Lis 2005, 19:24

PostUA:

mam problem z windowsem. Nie miałem programy do spywarów i wleciał mi jakis syf. Po zainstalowaniu i przeskanowaniu Spybotem było ok. Pare dni puźniej mks pokazuje mi że mam trojana w bardzo ważnym pliku WINDOWS/SYSTEM32/MSUPDATE32.DLL . MKS ma to do siebie że kwarantanna nic nie daje a wirus ciągle buszuje na kompóterze, więc zaleca się skasowanie zarażonego pliku. Ale windows nie pozwala na skasowanie i odrazu sie restartuje. Czy wie ktoś z kąd można wziąć taki plik (MSUPDATE32.DLL) albo jak znaleść go na płycie z windowsem???
kramek
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 20 Paź 2004, 16:35
Miejscowość: Suwałki

Postprzez kamuflasz » 27 Lis 2005, 15:40

PostUA:

Kliknij na start daj wyszukaj, wpisz nazwę pliku a nastepnie wybierz dysk przypisany stacji Cd do której włożyłeś widnowsa i jeśli taki plik jest na płycie powinno go znaleźć, ale jeśli chcesz zarażony plik usunąć zrób to w trybie awaryjnym.
Jesteś Polakiem?? Szanuj swój język ojczysty !!!
Błędy się zdarzają każdemu ale nie 4 w jednym krótkim zdaniu :D

w razie wątpliwości skorzystaj z https://sjp.pwn.pl/
Awatar użytkownika
kamuflasz
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 04 Mar 2005, 13:06
Miejscowość: Zielona Góra
Pochwały: 1

Postprzez kramek » 27 Lis 2005, 21:40

PostUA:

próbowałem i nic nie znajduje
kramek
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez RainMan » 28 Lis 2005, 08:05

PostUA:

moze masz ten plik ukryty??? w opcjach folderów daj zeby nieukrywał urytych folderów i wtedy poszukaj :wink:
"DUMNY PO ZWYCIĘSTWIE WIERNY PO PORAŻCE"
Awatar użytkownika
RainMan
Postujący
Postujący

Dołączenie: 12 Lip 2005, 08:03
Miejscowość: R-RZ

Postprzez kramek » 28 Lis 2005, 09:55

PostUA:

głupi nie jestem i tak robiłem, wogóle płyta windowsa ma mało plików, poprostu podczas instalacji rozpakowuje jakiś duzy plik bo te które są na tej płytce to mało nie zajmują po 100mb
kramek
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez RainMan » 28 Lis 2005, 16:48

PostUA:

kramek napisał(a):głupi nie jestem i tak robiłem, wogóle płyta windowsa ma mało plików, poprostu podczas instalacji rozpakowuje jakiś duzy plik bo te które są na tej płytce to mało nie zajmują po 100mb

oj przepraszam PANA ale chciałem tylko pomoc! ale chyba PAN tego niedostrzega! dzieki wielkie za taka reakcje po checi pomocy...
"DUMNY PO ZWYCIĘSTWIE WIERNY PO PORAŻCE"
Awatar użytkownika
RainMan
Postujący
Postujący

Dołączenie: 12 Lip 2005, 08:03
Miejscowość: R-RZ

Postprzez daxrider » 28 Lis 2005, 21:15

PostUA:

kramek napisał(a):Pare dni puźniej mks pokazuje mi że mam trojana w bardzo ważnym pliku WINDOWS/SYSTEM32/MSUPDATE32.DLL .
Skąd przekonanie iż ten plik jest bardzo ważny? Przeczytaj informacje ponizej:
Troj/Jupdrop-A is a dropper Trojan for the Windows platform.

Troj/Jupdrop-A may drop the empty file file werdsf to the Windows system folder.

Troj/Jupdrop-A may drop the files mspostsp.exe and msupdate32.dll to the Windows system or local application data folder. The file mspostsp.exe is detected as Troj/Jupdrop-A and the file msupdate32.dll is usually detected as a member of the Troj/Jupdow family.

If the files are dropped to the Windows system folder, the following registry entries are created to run code exported by msupdate32.dll on startup:

HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon\Notify\msupdateDllNamemsupdate32.dll

HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon\Notify\msupdateStartupWinlogonStartupEvent

HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon\Notify\msupdateImpersonate0

If the files are dropped to the local application data folder, the following registry entry is created to run mspostsp.exe on startup:

HKCU\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\WinlogonShellExplorer.exe "<local application data>\mspostsp.exe"

Troj/Jupdrop-A then runs mspostsp.exe, which injects msupdate32.dll into the process explorer.exe.
...i wyciągnij odpwiednie wnioski.
daxrider
Postujący
Postujący

Dołączenie: 17 Sie 2005, 10:58

Postprzez kramek » 28 Lis 2005, 23:21

PostUA:

jest wazny bo jak kiedyś miałem to samo i usunełem go jak podłączyłem mój dysk u kumpla to musiałem odnowa windowasa instalowac bo nawet się nie włączał i nie było że mowy o włączeniu. Myśle że zgram od kogoś kto ma dobrego antywira i bedzie spoko. Dzieki za pomoc
kramek
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez Hpest » 29 Lis 2005, 21:17

PostUA:

Tylko po co chcesz sobie zadawać trud i wyszukiwać plik który uważasz za ważny skoro możę wystarczy zaledwie przeskanowac PC i jeśli odpowiedni program znajdzie jakąs zakażona infekcję to go oczyści lub usunie z systemu.
Przeskanuj PC programem:
Anti-Trojan Shield 2.1.0.14
warto także wybróbować:
SpyBot - Search&Destroy 1.4 Final PL
a takżę:
Ad-Aware SE Personal 1.06
-> http://www.instalki.pl/programy/Download/Windows/antyspyware.html
Użyj antywirusa On-Line:
-> http://virusscan.jotti.org/
Wykonaj reinstall'ke systemu.
Awatar użytkownika
Hpest
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Dołączenie: 23 Lip 2005, 22:37
Miejscowość: [E]lita..

Postprzez kramek » 29 Lis 2005, 23:57

PostUA:

testowałem SpyBotem i mksem no i wykrywa. Spybot mówi że się nie da nic zrobić bo wpis do rejestru jest zablokowany, a w mksie gdy naciskam skasuj komp się restartuje.
kramek
Forumowicz
Forumowicz

Powróć do Poszukiwani!

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]