TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

skórki XP

Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.

skórki XP

Postprzez Jędrzej » 14 Cze 2005, 22:31

PostUA:

jak zmienić (lub zainstalować ) skórke do win XP proszę o pomoc:)

P.S. Znacie może jakieś strony z ciekawymi skórkami?????
Awatar użytkownika
Jędrzej
Postujący
Postujący

Dołączenie: 08 Cze 2005, 19:27
Miejscowość: Burkina Faso

Postprzez dj_shreder » 15 Cze 2005, 09:42

PostUA:

jak narazie wydaje mi sie że bezkonkurencyjna skórka do XP http://www.instalki.pl/programy/downloa ... coPack.php zajefajna ja ją mam i wygląda świetnie
miło, szybko i sympatycznie
Awatar użytkownika
dj_shreder
Postujący
Postujący

Dołączenie: 22 Gru 2004, 12:28
Miejscowość: Kamienna Góra to chyba gdzies koło Marsa

Oto i odpowiedz :)

Postprzez artek » 21 Cze 2005, 21:23

PostUA:

Nowe skóry dla Windows

Aby zaaplikować nowe skórki do Windows XP (SP1) należy ściągnąć i zainstalować program:
Style XP 1.01n lub nowszy z poniższej strony (wersja demo; działa 30 dni).

Style XP Download SITE (najnowsza wersja Style XP)

Następnie ściągamy jeden ze znajdujących się na poniższej stronie skinów (Themes):

Visual Styles XP @ ThemeXP.org

Po rozpakowaniu przegrywamy do katalogu [WINXP_FOLDER]\Resources\Themes.

Potem możemy już wybrać interesujacy nas styl w zakładce 'Appearance' (Wygląd) we właściwościach wyświetlania 'Display Properties' -> 'Windows and buttons' (Okna i przyciski).

W Windows 2003 również możesz aplikować własne style. Najpierw należy uaktywnić znany z Windows XP interfejs LUNA. Jest on domyślnie wyłączony ze względów wydajności (zabiera nieco zasobów). Aby go uaktywnić :

Klliknij na Start->Programs->Administrative Tools->Services-> przejdź do usługi Themes ->kliknij na nim prawym przyciskiem myszy, a potem -> Properties -> w typie rozruchu Startup Type wybierz Automatic zamiast Disabled-> kliknij Apply. Następnie na przycisk Start, a potem OK.

Warto jeszcze stworzyć sobie możliwość stosowania nie tylko domyślnych styli wizualnych Microsoftu, ale także innych, dostępnych w sieci (np. z Windows Longhorn). W tym celu należy pobrać narzędzie UX Theme Patcher dla Windows 2003:

UX Theme Patcher dla Windows 2003
artek
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 21 Cze 2005, 21:12
Miejscowość: Ostrzeszów

Postprzez Lamagalula » 23 Lip 2005, 13:22

PostUA:

Zainstaluj sobie program style xp możesz po tem zmieniać wszystko w wyglądzie xp ale nie mam do niego keya . :cry:
Awatar użytkownika
Lamagalula
Postujący
Postujący

Dołączenie: 20 Lip 2005, 08:13
Miejscowość: Żywiec , Sosnowiec

Powróć do Programy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot], Google [Bot]