Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.
Wyślij odpowiedź

Słuchawki Creative Fatal1ty

30 Sie 2010, 18:39

Witam. Właśnie kupiłem słuchawki Creative Fatal1ty HS-1000 na usb. Zainstalowałem sterowniki etc. jednak nie działa mi regulacja głośności na kablu. Mikrofon i jego wyłącznik działa a regulacja dźwieku nie :/ Jeśli macie jakieś propozycje naprawienia tego, piszcie. Z góry dzięki za pomoc.

Re: Słuchawki Creative Fatal1ty

31 Sie 2010, 13:15

Czy w Menadżerze urządzeń występują znaki zapytania po podłączeniu :?: Jaki masz zainstalowany Service Pack :?:

31 Sie 2010, 13:47

Jak pierwszy raz podłączałem do portu USB to wyskoczyło na pulpicie, że sterowniki są zainstalowane i urządzenie gotowe do użycia. Może nie dokładnie tak, ale coś w tym stylu a teraz jak jak podłącze to nic nie wyskakuje. W menadżerze urządzeń pisze że "To urządzenie działa poprawnie." Posiadam Service Pack 3.

31 Sie 2010, 18:02

Zobacz w Panelu Sterowania opcje dotyczące głośności. Być może tam trzeba wybrać odpowienie urządzenie, bo jeśli działają stacjonarne głośniki, to słuchawki w tym samym momencie dźwięku nie będą dawać. Albo jedno, albo drugie.

31 Sie 2010, 21:47

Mam podłączone głośniki i słuchawki,ale jak podepne słuchawki do portu usb to słuchawki działają a głośniki nie. Więc to jest w porządku. Ja dźwięk w słuchawkach mam, ale nie moge go regulować na kablu tylko musze na klawiaturze multimedialnymi klawiszami. W panelu sterowania jest dobrze bo pokazuje, że urządzenie Creative USB Headset.
Jakieś inne propozycje? ;/

31 Sie 2010, 22:03

Sprawdź te słuchawki na innym komputerze. Być może to wina systemu.
Wyślij odpowiedź