TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Sony, Philips, a może Sharp

Tutaj możecie pisać o czym się tylko podoba, tematyka dowolna... niekoniecznie związana z oprogramowaniem.

Sony, Philips, a może Sharp

Postprzez Yoo! » 30 Mar 2008, 11:03

PostUA:

Witam, chciałbym poznać waszę opinie na temat telewizorów tych firm.
Otóż, mam platforme N i zastanawiam się nad wyborem odpowiedniego TV.
Chciałbym poznać wasze zdanie, które telewizory są godne polecenia, moim (jak narazie) faworytem jest Sharp (Aquos). Telewizor dobry w przystępnej cenie, ale wole znać wasze zdanie.
Aha i jeszcze jedna rzecz, czy przy platformie N, ważne jest czy TV jest Full HD, czy HD Read.
Z góry dzięki za odp, Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Yoo!
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Dołączenie: 28 Cze 2005, 08:53
Miejscowość: PL

Postprzez kamuflasz » 30 Mar 2008, 11:40

PostUA:

Podobno telewizja N, posiada już kilka kanałów nadawanych w sygnale Full HD (1080i) więc warto zainwestować w telewizor z taką jakością obrazu jeżeli już mamy wydać na niego pieniądze:). Napewno z czasem oferta programów Full HD zostanie poszerzona więc to także przemawia na korzyść Full HD. Ja osobiście nie brał bym telewizora firmy Sony czy Philips bo w tych przypadkach wiele przepłacamy za samą nazwę. Jeżeli już to pozostań przy Sharpie lub zainteresuj się Samsungiem.

PS:
Mój post numer 500:) właśnie zdobyłem następny level:)
Jesteś Polakiem?? Szanuj swój język ojczysty !!!
Błędy się zdarzają każdemu ale nie 4 w jednym krótkim zdaniu :D

w razie wątpliwości skorzystaj z https://sjp.pwn.pl/
Awatar użytkownika
kamuflasz
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 04 Mar 2005, 13:06
Miejscowość: Zielona Góra
Pochwały: 1

Postprzez Yoo! » 30 Mar 2008, 12:15

PostUA:

kamuflasz napisał(a):........
PS:
Mój post numer 500:) właśnie zdobyłem następny level:)

heh gratuluje :]

a co do TV, to chodzi mi o '32, albo '37, nie większy, słyszałem, że różnice między Full HD, a HD Read widać dopiero po '40 calach.
Awatar użytkownika
Yoo!
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Postprzez kamuflasz » 30 Mar 2008, 14:35

PostUA:

A ja słyszałem, że w Azji widziano różowe latające słonie:), Przy 37" widać różnicę między Full HD, a HD Ready, przejdź się do sklepu RTV AGD i poproś o demonstrację myślę, że zobaczysz różnicę (ja widziałem).

Awatar użytkownika
kamuflasz
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Postprzez adamsio » 31 Mar 2008, 15:13

PostUA:

Jeśli chodzi o LCD to tylko i wyłącznie sony mają najczystsze obrazy i zostawiają resztę w tyle, ale problem z keszem bo tanie nie są.

przy 35' mniejszy Full HD zobaczysz różnice, Ja mam N i Tv Sony...Obraz jest zaje... Mój wujek ma Samsunga i jest gorzej, może to wynika ze złych ustawiań ale wątpię.

Z sony najlepsze o ile słyszałem są Full HD Bravia

Reklamowali je kiedyś z takimi skaczącymi i kolorowymi piłeczkami, Zapytaj sie gostka ze sklepu może mają coś jeszcze lepszego...Ja nie wiem bo ostatnio nie jestem na bieżąco.
CPU: Intel Core 2 Duo E4500, 2.20GHz, 2Mb Cache + SilentiumPC Spartan HE923
RAM: GoodRAM GR800D264L5/2G
MDT Tech. Empaq 1GB
GPU: Sapphire ATI Radeon HD4670 1GB GDDR3 BULK Core:750@775MHz Mem:800@945MHz/+23,6%
MOBO: Gigabyte GA-945P-S3 (v3)
Awatar użytkownika
adamsio
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 31 Paź 2007, 21:59
Miejscowość: Gdańsk

Postprzez kamuflasz » 31 Mar 2008, 16:07

PostUA:

Sony hahaha:) Dobre Adamsio:D a wiesz, że Sony kupuje matryce od LG albo Samsunga właśnie. Raczej gorszy obraz w Samsungu to kwestia ustawień albo tego, że nie jest do niego podłączone żadne urządzenie HD albo o słabszej rozdzielczości. Bo LCD nie ma co kupować jeżeli podłączamy do niego kablówkę;).

Awatar użytkownika
kamuflasz
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Postprzez Mirahz » 03 Kwi 2008, 16:21

PostUA:

Nie przesadzaj tez z przekatna ekranu, jesli TV chcesz wrzucic do malego pomieszczenia.
Ja ostatnio zakupilem SAMSUNG LE37M87B i mysle, ze przyszlosc przed nim. Wlasciciele TV sa zadowoleni.

Nie sluchaj sie "ekspertow", ktorzy mowia, ze nie ma roznicy miedzy HD Ready, a Full ;)

Pamietaj tez, ze zazwyczaj telewizory zmienia sie rzadziej niz komputery, dlatego warto kupic pewne standardy.

Rozwoj elektroniki/telekomunikacji jest tak dynamiczny, ze nie zdarzysz sie zorietowac, kiedy to (obecnie) najnowsze techniki (rozwiazania) stana sie chlebem powszednim.
Awatar użytkownika
Mirahz
Administrator
Administrator

Dołączenie: 10 Maj 2004, 20:40
Miejscowość: Polska
Pochwały: 6
Sprzęt: Samsung NP530, Huawei P30 Pro

Postprzez Yoo! » 03 Kwi 2008, 21:17

PostUA:

dzięki wam za odp, teraz mam większy mętlik :p heh nie no, pomogliście, wiem parę rzeczy więcej, pozdro :)
Awatar użytkownika
Yoo!
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Postprzez murarz777 » 04 Kwi 2008, 04:30

PostUA:

Kod: Zaznacz wszystko
http://hdtv.idg.pl/news/107499.html

warto poczytać :) :wink:
Człowiek, który porusza się w tłumie, nie dojdzie dalej niż inni. Ten, który chodzi samotnie, może znaleźć się tam gdzie jeszcze nikogo nie było.
Awatar użytkownika
murarz777
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Dołączenie: 09 Lip 2007, 01:51
Miejscowość: nie wiem
Pochwały: 3

Powróć do Free Post

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]