Tutaj możecie pisać o czym się tylko podoba, tematyka dowolna... niekoniecznie związana z oprogramowaniem.
30 Mar 2008, 11:03
Witam, chciałbym poznać waszę opinie na temat telewizorów tych firm.
Otóż, mam platforme N i zastanawiam się nad wyborem odpowiedniego TV.
Chciałbym poznać wasze zdanie, które telewizory są godne polecenia, moim (jak narazie) faworytem jest Sharp (Aquos). Telewizor dobry w przystępnej cenie, ale wole znać wasze zdanie.
Aha i jeszcze jedna rzecz, czy przy platformie N, ważne jest czy TV jest Full HD, czy HD Read.
Z góry dzięki za odp, Pozdrawiam
30 Mar 2008, 11:40
Podobno telewizja N, posiada już kilka kanałów nadawanych w sygnale Full HD (1080i) więc warto zainwestować w telewizor z taką jakością obrazu jeżeli już mamy wydać na niego pieniądze:). Napewno z czasem oferta programów Full HD zostanie poszerzona więc to także przemawia na korzyść Full HD. Ja osobiście nie brał bym telewizora firmy Sony czy Philips bo w tych przypadkach wiele przepłacamy za samą nazwę. Jeżeli już to pozostań przy Sharpie lub zainteresuj się Samsungiem.
PS:
Mój post numer 500:) właśnie zdobyłem następny level:)
30 Mar 2008, 12:15
kamuflasz napisał(a):........
PS:
Mój post numer 500:) właśnie zdobyłem następny level:)
heh gratuluje :]
a co do TV, to chodzi mi o '32, albo '37, nie większy, słyszałem, że różnice między Full HD, a HD Read widać dopiero po '40 calach.
30 Mar 2008, 14:35
A ja słyszałem, że w Azji widziano różowe latające słonie:), Przy 37" widać różnicę między Full HD, a HD Ready, przejdź się do sklepu RTV AGD i poproś o demonstrację myślę, że zobaczysz różnicę (ja widziałem).
31 Mar 2008, 15:13
Jeśli chodzi o LCD to tylko i wyłącznie sony mają najczystsze obrazy i zostawiają resztę w tyle, ale problem z keszem bo tanie nie są.
przy 35' mniejszy Full HD zobaczysz różnice, Ja mam N i Tv Sony...Obraz jest zaje... Mój wujek ma Samsunga i jest gorzej, może to wynika ze złych ustawiań ale wątpię.
Z sony najlepsze o ile słyszałem są Full HD Bravia
Reklamowali je kiedyś z takimi skaczącymi i kolorowymi piłeczkami, Zapytaj sie gostka ze sklepu może mają coś jeszcze lepszego...Ja nie wiem bo ostatnio nie jestem na bieżąco.
31 Mar 2008, 16:07
Sony hahaha:) Dobre Adamsio:D a wiesz, że Sony kupuje matryce od LG albo Samsunga właśnie. Raczej gorszy obraz w Samsungu to kwestia ustawień albo tego, że nie jest do niego podłączone żadne urządzenie HD albo o słabszej rozdzielczości. Bo LCD nie ma co kupować jeżeli podłączamy do niego kablówkę;).
03 Kwi 2008, 16:21
Nie przesadzaj tez z przekatna ekranu, jesli TV chcesz wrzucic do malego pomieszczenia.
Ja ostatnio zakupilem
SAMSUNG LE37M87B i mysle, ze przyszlosc przed nim. Wlasciciele TV sa zadowoleni.
Nie sluchaj sie "ekspertow", ktorzy mowia, ze nie ma roznicy miedzy HD Ready, a Full
Pamietaj tez, ze zazwyczaj telewizory zmienia sie rzadziej niz komputery, dlatego warto kupic pewne standardy.
Rozwoj elektroniki/telekomunikacji jest tak dynamiczny, ze nie zdarzysz sie zorietowac, kiedy to (obecnie) najnowsze techniki (rozwiazania) stana sie chlebem powszednim.
03 Kwi 2008, 21:17
dzięki wam za odp, teraz mam większy mętlik
![n :p](https://forum.instalki.pl/images/smilies/003.gif)
heh nie no, pomogliście, wiem parę rzeczy więcej, pozdro
04 Kwi 2008, 04:30
- Kod:
http://hdtv.idg.pl/news/107499.html
warto poczytać