TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

SPALONY BANK PAMIĘCI NA PŁYCIE CO ROBIĆ!!!!!

Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.

SPALONY BANK PAMIĘCI NA PŁYCIE CO ROBIĆ!!!!!

Postprzez magellan » 30 Gru 2006, 02:25

PostUA:

:cry: Mam pytanie czy jet możliwe korzystanie z płyty głównej z spalonym jednym bankiem pamieci jest to bank [1].I niewiem czy czasem wszystkie się nie spaliły bo podłączałem odwrotnire po ciemku ramy ikomp się wyłączył a potem to standard ,czy można podłączyć pamieć i wiedząc że nic jej się nie stanie.Jest to płyta ASUSA A7VBX-X do 3GB RAM szybkość pamiecimozliwa do obsłużenia PC3200 na dwuch gnaizdach i na jednym PC2700 przy pełnej pojemności.I czy wogóle przez to sie cała nie spaliła.

Dzięki za odpowiedz!!!!
:smile:
magellan
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 29 Gru 2006, 18:36

Postprzez komar59 » 30 Gru 2006, 08:53

PostUA:

Dobre pyanie.. Tylko zeby na nie odpowiedziec trzeba by byc i widziec cale zdarzennie oraz sprawdzac pamiec... Trudno jest takocenic czy sie spalila cala czy nie, ale moim zdaniem prawdopodobnie poszla z dymem:/
"Co Se Bede Jak Se Moge"
"H... z Ziarna jak młyn nie miele:D"
komar59
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 17 Lis 2006, 21:00
Miejscowość: Dabrowka City

Postprzez dean99 » 30 Gru 2006, 10:44

PostUA:

Ja miałem tak samo i umnie nic sie niestało tylky ty myślisz że ci sie spaliła pamięć ram czy socket do pamięci
LFS to nie gra to rzeczywistość
Awatar użytkownika
dean99
Postujący
Postujący

Dołączenie: 30 Maj 2006, 09:53
Miejscowość: Gołdap

Postprzez Mac » 30 Gru 2006, 12:25

PostUA:

Nic sie nie powinno stać. Bo odwrotnie mema sie nie da włożyc(chyba że uszkadzajac go fizycznie). Chyba że młotkiem. Włóż dobrze i włacz komppa robiąc reset CMOS. Pewnie mu sie co z dual channel porąbało.
Mac
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 21 Lip 2005, 19:07
Miejscowość: Żywiec
Pochwały: 6

Postprzez magellan » 30 Gru 2006, 12:48

PostUA:

Ja założyłem pamiec nie do konca i komp sie wylaczył (nie do końca) mam spaloną pamięć i gniazdo pamięci na płycie i obydwie sa spalone na 2 pinach
i tylko jeden bank.A było to tak pożyczyłem kolesiowi ram i oddał cały, jak podłączałem to sie nie skapłem że podłączam odwrotnie , nie poczyłem że nie weszła co końca i włączyłem pompa.
magellan
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez Mac » 30 Gru 2006, 13:11

PostUA:

Powinien działać. Jak to ram zakłądacie??
Czasami wydaje się że wskoczył a nie wskoczył. Nic się mu nie stanie jest zabezpieczony. Chyba że miałeś pecha i go wyłądowaniem elektrostatycznym z ciała zabiłes.(dlatego grzejników się dotyka przed grzebaniem w kompie).
Mac
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Postprzez magellan » 30 Gru 2006, 14:43

PostUA:

Nie dotykałem grzejnika.Ja poprostu włożyłem ją odwrotnie i sie spaliła a bank tez bo jest przytopionyale dosłownie w tych miejscach gdzie nastąpiło zwarcie , dwa piny sa czarne i w banku i na pamięci.
I wracając do pierwotnego pytania czy można kożystać z płyty bez obawy że coś sie stanie.I czy dwa pozostałe banki sa sprawne jezeli tylko jeden jest zepsuty.

Dzieki za odpowierdz :smile:
magellan
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez Mac » 30 Gru 2006, 16:07

PostUA:

Można. Ale ramu się nie da odwrotnie założyć chyba że kość łamiąc. Ja was kurde podziwiam jak można takie coś zrobić. Tam jest specjalne wyciecie żeby nawet debil to założył. Tylko nie trzeba siły.
Mac
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Postprzez destyny » 30 Gru 2006, 16:51

PostUA:

Dokładnie jak ostatnio czyściłem kompa i chciałem go złożyć na szybko też przypadkiem wkładałem odwrotnie ram ale nie było opcji go włożyć.....(musiałeś go na siłę wciskać) odwróciłem go i wszedł bez problemów , z resztą nawet jak włożę to jeszcze zerkam czy dobrze :P.
"Właściwością człowieka jest błądzić, głupiego - w błędzie trwać."
destyny
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Dołączenie: 02 Sie 2006, 09:16
Miejscowość: Łódź
Pochwały: 12

Postprzez magellan » 31 Gru 2006, 17:31

PostUA:

Stary ja sie spieszyłem i robiłem to po ciemku. :x
magellan
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez Mac » 31 Gru 2006, 21:34

PostUA:

Ale się nie da!!!!!!!!!!!!!!!! Chyba że młotkiem ciemnoty mi nie wpychaj bo ram juz sporo razy zakładałem i wiem jak to wygląda.
Mac
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Powróć do Sprzęt komputerowy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Brak zarejestrowanych użytkowników