Szukasz sterownika? Masz problem? Wszystko związane ze sterownikami itp.
Regulamin forum
1. Przed stworzeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji "Szukaj" (górne menu).
2.
Baza sterowników do drukarek oraz urządzeń wielofunkcyjnych.
03 Lis 2009, 17:33
Siemka...
Więc tak. Wczoraj wszystko było w porządku, a dziś jest spowolniony dzwiek i filmy. Jakiś czas temu było to samo potem dźwięk sam zaczął dobrze działać, a teraz znowu jest źle ;(
Płyta główna: ASUS A7V880
Karta dźwiękowa : SoundMax Integrated Digital Audio
03 Lis 2009, 22:41
Sterowniki od dźwiękowej przeinstaluj. Jeśli jeszcze tego nie robiłeś, to zainstaluj ffdshow oraz Real Alternative. Jeżeli już zainstalujesz te kodeki, zaopatrz się w porządny program typu GOM Player.
04 Lis 2009, 09:36
Zrobiłem co kazałeś. Sterowniki też przeinstalowałem, ale dźwięk dalej spowolniony.
Druga sprawa to może stare sterowniki bo instalowałem je z płyty którą dostałem przy zakupie kompa czyli gdzies 2003r.
04 Lis 2009, 19:06
Czy ta sytuacja powtarza się z każdym następnym filmem czy tylko w niektórych przypadkach
04 Lis 2009, 19:50
Kazdy film, dźwięk, gry.
Nawet gdy np. jestem na GG to dzwiek przychodzącej wiadomości albo, ze kto jest dostepny jest spowolniony...
04 Lis 2009, 21:14
Hmmm, spróbuj tego
http://www.techspot.com/drivers/driver/ ... tion/3312/ - myślę, że o wiele nowsze od tych z płyty z 2003 roku
A directX 9 masz zainstalowanego?
DirectX August 2009Możliwe też, że na coś wlazłeś i załapałeś syfa co ci muli. Zeskanuj
TYM komputer.
05 Lis 2009, 22:10
Więc tak gdy instaluje te sterowniki to pisze:
"Driver not found! Reebot your system, and run this setup again."Do tego zauważyłem, że gdy odinstalowałem stare sterowniki do SounMaxa - filmy chodziły normalnie(oczywiście bez głosu ale z normalną predkościa).
dirteX 9 mam zainstalowany, a co do wirusów to było 8trojanów
06 Lis 2009, 22:11
Problem tkwi w karcie dźwiękowej, ściślej z jej sterownikiem. Skoro piszesz, że po odinstalowaniu starego sterowniki sytuacja się zmieniła, to znaczy, że był od wadliwy.
Wejdź w Menadżer urządzeń i sprawedź czy w sprzęcie występują znaki zapytania. Jeżeli tak, podaj gdzie dokładnie się one znajdują.
07 Lis 2009, 07:57
Pytajniki są w zakładce "inne urządzenia" mianowicie:
- Kontroler Ethernet
- Kontroler Multimediów Audio
- Kontroler PCI Simple Communications
07 Lis 2009, 17:00
Zainstaluj brakujące sterowniki z podanej przeze mnie strony. Nie instaluj wszystkich jak leci, tylko wybierz te, których nie ma. Po każdej instalacji/aktualizacji sprawdzaj czy coś się zmienia w Menadżerze urządzeń. Po instalacji sterowniki Audio dźwięk powinien być już normalny.
- Kod:
http://support.asus.com/download/download_item.aspx?product=1&model=A7V880
08 Lis 2009, 14:22
ZAinstalowałem sterowniki do:
- Kontroler Ethernet
- Kontroler Multimediów Audio
Nie moge tylko znaleźć sterownika do
- Kontroler PCI Simple Communications i tam dalej jest pytajnik
Dźwięk nadal spowolniony.
08 Lis 2009, 17:18
Zainstaluj ffdshow i GOM Player`a. Wejdź w Panel sterowania i poszukaj sobie opcji związanych z dźwiękiem i poszperaj w nich.