TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Sprawdzanie oryginalnego Wina

Tutaj możecie pisać o czym się tylko podoba, tematyka dowolna... niekoniecznie związana z oprogramowaniem.

Sprawdzanie oryginalnego Wina

Postprzez AlCaPoNe » 28 Cze 2005, 18:27

PostUA:

Od poniedziałku ruszyła ogólnpolska akcja która zaczyna sie w moim mieście Raciborzu. Ma ona na celu wyłowienie tych użytkowników którzy mają pirackeigo windowsa. Szczury w garnitórach z prokuratury udają sie do sklepów komputerowych i prześwietlają tych którzy kupili ostatnio komputery lecz bez oprogramowania. Ja osobiście zakupiłem kompa w Październiku ub. roku. Nie wiem czy mogą do mnie zapukać. Tą informację wiem od wójka który pracuje w prokuraturze. Jak sie wykrywa taka kopię windowsa, bo podczas instalacji wyskakuje mi komunikat :
"Jest to legalna kopia systemu Windows lecz niezarejestrowana"
Co grozi za posiadanie kopii systemu ?? Jak mozna się przed karą ustrzec (prócz zakupienia oryginalnej wersji systemu windows :) )
"A Zawistym Tak To Szkodzi Że Próbują Z Błotem Zmieszać "
Awatar użytkownika
AlCaPoNe
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 27 Cze 2005, 20:31
Miejscowość: Racibórz

Postprzez empire » 28 Cze 2005, 22:32

PostUA:

Witam. Ja bym na twoim miejscu zrobił tak:
Wariant 1:] : Wyjąłbym całkiem ten dysk z pirackim Windowsem, włożył inny i zainstalował na nim Linuxa:D i takie podstawowe pliki zainstalować tzn. playery do filmów itd. żeby nie wyglądał naprawde jak świeżutki systemik:]
Wariant 2: Jeśli nie masz drugiego dysku to pozgrywaj potrzebniejsze rzeczy na płyty (jak masz duży dysk to troche w to włożysz ale co ma do tego np. 50zł a siedzenie w pace...;]), formacik, i Linux:D Jak cos to pisz;]
Człowiek jest czasami głupi, ale sam o tym nie wie :/
empire
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 30 Sty 2005, 23:09

Postprzez AlCaPoNe » 28 Cze 2005, 22:51

PostUA:

tak tylko nie mam linuxa !! :oops:
"A Zawistym Tak To Szkodzi Że Próbują Z Błotem Zmieszać "
Awatar użytkownika
AlCaPoNe
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 27 Cze 2005, 20:31
Miejscowość: Racibórz

Postprzez empire » 29 Cze 2005, 11:57

PostUA:

Prosze bardzo:

ftp://ftp.tu-chemnitz.de/pub/linux/redh ... linux/7.3/

klikasz na ten link, wybierasz język (en) i musisz wybrać z tamtej listy folder REDHAT... i ściągasz:]
Człowiek jest czasami głupi, ale sam o tym nie wie :/
empire
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 30 Sty 2005, 23:09

Postprzez hrydziu » 01 Lip 2005, 14:25

PostUA:

Jak przyjda nie wpuszczaj ich do domu. Musza miec nakaz. W ostatecznosci jak beda mieli nakaz mozesz wyrzucic dysk przez okno i powiedziec ze sie uszkodzil. :D
O żesz ku**a jego w d**ę pie*****na sku****ska mać - powiedział bosman, po czym zaklął szpetnie...
Awatar użytkownika
hrydziu
Postujący
Postujący

Dołączenie: 13 Maj 2004, 21:38

Re: Sprawdzanie oryginalnego Wina

Postprzez Mirahz » 01 Lip 2005, 18:29

PostUA:

AlCaPoNe napisał(a):Od poniedziałku ruszyła ogólnpolska akcja która zaczyna sie w moim mieście Raciborzu. Ma ona na celu wyłowienie tych użytkowników którzy mają pirackeigo windowsa. Szczury w garnitórach z prokuratury udają sie do sklepów komputerowych i prześwietlają tych którzy kupili ostatnio komputery lecz bez oprogramowania. Ja osobiście zakupiłem kompa w Październiku ub. roku. Nie wiem czy mogą do mnie zapukać. Tą informację wiem od wójka który pracuje w prokuraturze. Jak sie wykrywa taka kopię windowsa, bo podczas instalacji wyskakuje mi komunikat :
"Jest to legalna kopia systemu Windows lecz niezarejestrowana"
Co grozi za posiadanie kopii systemu ?? Jak mozna się przed karą ustrzec (prócz zakupienia oryginalnej wersji systemu windows :) )

Nie ulegaj tego typu propagandzie. Cale te zamieszanie jest sztuczne i sluzy tylko i wylacznie wprowadzeniu paniki. Nie daj sie oszukac!
Awatar użytkownika
Mirahz
Administrator
Administrator

Dołączenie: 10 Maj 2004, 20:40
Miejscowość: Polska
Pochwały: 6
Sprzęt: Samsung NP530, Huawei P30 Pro

Postprzez proktor » 01 Lip 2005, 18:39

PostUA:

hohohohohohohooo.....!!

mam linux i co ??

Powiedza mi,ze nie orginalny??

Juz sie boje !!! :D:D:D

ale jak juz powiedział mirahz....i jeszcze cos :D bez nakazu nie musisz ich wpuszczac
przeciez na cale miasto nakazu nie dadza :D
Awatar użytkownika
proktor
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 28 Kwi 2005, 19:59

Postprzez zebra » 04 Lip 2005, 01:11

PostUA:

Racja, na całe miasto nakazu nie dadzą. Ciekawe jakich frajerów znajdą do tej roboty... A jeśli zajdzie taka potrzeba to tak, jak było mówione: wrzucasz Linuxa i po sprawie;) A tak na poważnie, to nie ulegajmy propagandzie! O to im właśnie chodzi, żeby wywołać panikę. A jak przyjdą, to nie otwierać drzwi;) Ja im najwyżej otworzę w ręczniku... Powiem, że właśnie wyszłam spod prysznica. Zacznę się gorączkowo krzątać po mieszkaniu w poszukiwaniu ubrań... A jak napomkną coś o oryginalnym systemie operacyjnym i kontrolii, to będę udawać przed nimi kretynkę informatyczną i pokażę im puste pudełko po tamponach... To ich chyba przekona, w końcu nie będą się pastwić nad kobietą w potrzebie;))))
zebra
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 11 Cze 2005, 21:40
Miejscowość: ...Stąd

Postprzez Lamagalula » 24 Lip 2005, 10:13

PostUA:

To nie wiem ilu ich by musiało byc zeby przeczesac tak duze miasto . Po prostu sciagnij Linuxa , kup jakis maly dysk za grosze np 20 GB . A na drugim dysku mozesz miec pirackiego Windowsa . Pozdrawiam Lamagalula
Awatar użytkownika
Lamagalula
Postujący
Postujący

Dołączenie: 20 Lip 2005, 08:13
Miejscowość: Żywiec , Sosnowiec

Powróć do Free Post

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Brak zarejestrowanych użytkowników