Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.
Wyślij odpowiedź

Sprawdzenie karty zintegrowanej

25 Wrz 2009, 20:38

Witam!!
Mam mały problem moja karka graficzna się przegzewa a mam teraz ważniejsze wydatki niż wymiania karty ale mam na płycie głównje końcówke do monitora czy moge jakos sprawdzicczy to jest karta graficzna zintegrowana i czy moge jakoś ją podłączyć dośc nietypowe pytanie ale potrzebuje komputera...
Prosze o szybka odpowiedź:)

Re: Sprawdzenie karty zintegrowanej

26 Wrz 2009, 10:59

Skąd wiesz, że karta się przegrzewa :?: Sprawdź odczyt programem diagnostycznym -> click. Jaka to karta graficzna :?:

26 Wrz 2009, 11:25

udało mi się podłączyć ją a mam pytanie czy moge sprawdzic jakos jaka ona ma pamiec (ta karta zinegrowana) bo niechca mi gry dzialac na niej;/
A ta co się przegrzewa to GeFroce 9600GT 512MB

26 Wrz 2009, 13:42

Luki2807 napisał(a):udało mi się podłączyć ją a mam pytanie czy moge sprawdzic jakos jaka ona ma pamiec (ta karta zinegrowana) bo niechca mi gry dzialac na niej;/
A ta co się przegrzewa to GeFroce 9600GT 512MB

Co do przegrzewania, otwórz boczną pokrywę komputera i wyczyść go w środku (zwłaszcza w miejscach, gdzie znajdują się wentylatory). Możesz to zrobić delikatnie odkurzaczem. Oczywiście czyszczenie wykonuj przy wyłączonym komputerze z sieci. Napisz jakie jest wskazanie temperatury dla tej karty graficznej.

Co do zintegrowanej karty, może znajdziesz coś w tej pozycji (Panel Sterownia -> Ekran -> zakładka Ustawienia -> Zaawansowane -> zakładka Karta, tam szukaj pod hasłem "rzomiar pamięci").

29 Wrz 2009, 15:03

Przegżałą się do teog stopnia ze uszkodziął pamiec fizyczna karty graficznej a nie mam teraz wolnych funduszy na nowa:D

29 Wrz 2009, 15:53

Jak będziesz chciał kupować nową to napisz w tym temacie, to znajdziemy coś odpowiedniego. Ważne będą tylko: model płyty głównej oraz budżet.

03 Paź 2009, 12:55

Oddałem go na gwarancje niech oni się teraz mordują:)
Wyślij odpowiedź