Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.
08 Lip 2008, 21:25
Przecież nagrywarka może nagrywać bardzo cicho. Skoro lecą dane to na pewno nagrywa jak nie ma zadnego komunikatu. Nie naciskaj nic że masz przerwać, poczekaj cierpliwie to zobaczysz, że dalej pójdzie. A jak nie, to wgraj nowy firmware.
09 Lip 2008, 14:49
No więc wygląda to w tej chwili tak:
-zaczynam nagrywanie
-buforuje
-rozpoczyna się zapis(tu próbowałam każdą prędkoscią)
-osiąga 2% i słyszę że pracuje ale procent się nie zmienia
nagrywała tak kilka godzin,po zatrzymaniu procesu widać ze zapis jest!!!
Oczywiście nie do odczytu...
Może mam coś w Nero żle ustawione?
Jaką prędkość nagrywania powinnam ustawić?
09 Lip 2008, 15:17
Zależy jaką płytę nagrywasz.
09 Lip 2008, 15:20
A jakie powinnam?
09 Lip 2008, 19:25
Masz płyty takie jak DVD i CD i masz płyty też o symbolu + i -
09 Lip 2008, 23:15
Płyty tutaj nie mają nic do rzeczy, nagrywarka powinna nagrywać i tyle. Jeżeli próbowałaś z taśmami, firmware, inne programy i na innym komputerze to ewidentnie coś z nagrywarką
09 Lip 2008, 23:18
A wcześniej nie miałeś jakiejś nagrywarki i nie wgrywałeś jakiś sterowników
10 Lip 2008, 09:01
Wcześniej miałam nagrywarkę ,ale w komputerze nie ma dawno po niej śladu....
Nagrywarka jest ok,pisałam wcześniej że została sprawdzona na innym komputerze,a wcześniej nagrywałam nią płyty jakie mi w ręce wpadły.
10 Lip 2008, 11:07
Na twoim miejscu zrobił bym tak;
Włożył inną nagrywarkę i zobaczył jaki efekt będzie może ta twoja obecna nagrywarka się gryzie z czymś np z cd-romem jeśli masz.
10 Lip 2008, 14:14
Napisałam na forum ponieważ chciałam zdobyć informację jak poradzić sobie z nagrywarką.Podczas instalacji nowego systemu nie sformatowałam wszystkich partycji a nagrywarka jest mi potrzebna aby zgrać z nich potrzebne pliki...trochę tego jest i sama możliwość nagrywania cd nie wystarczy.Poproszę kogoś aby podłączył u siebie mój dysk i zgrał co potrzeba.Potem zrobię format całego dysku i wszystkie inne kroki.Zobaczę czy to nie tu tkwi problem.Napiszę tu informację jak poszło.Tymczasem dziękuję za poświęcony mi czas.Pozdrawiam