Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.
Wyślij odpowiedź

Sprawna nagrywarka nie nagrywa...?

06 Lip 2008, 19:06

Posiadam nagrywarkę lg H55N,która początkowo działała zupełnie poprawnie,lecz niedawno niestety przestała...
Odtwarza wszystko bez zarzutu,nagrywa płyty cd,jest 100% sprawna ponieważ została sprawdzona na innym kompie.
Zrobiłam chyba wszystko o czym mam pojęcie czyli postawiłam nowy system,zainstalowałam sterowniki firmware,zmieniłam taśmy...powinna działać poprawnie...:/
Rozpoczynam nagrywanie płyty dvd, kończy buforowanie dochodzi do 2%...i wiesza mi się cały komp.
Bardzo proszę jeśli ktoś miał styczność z podobną sytuacją...pomóżcie
Z góry dziękuję.

06 Lip 2008, 19:36

Jaki masz komputer podzespoły i jaki system

06 Lip 2008, 19:41

Aż strach się przyznać...
AMD Duron 900 Mhz,XP
Mimo słabych parametrów obsługiwał nagrywarki bez problemu.

06 Lip 2008, 19:50

ile masz pamięci ram i jakiego programu używasz do nagrywania płyt :?:

06 Lip 2008, 19:54

Dziękuję za szybką reakcję.
Pamięć 256 ram,do nagrywania płyt próbowałam użyć kilku programów m.in nero.

06 Lip 2008, 19:58

Hmm mało pamięci,zainstaluj nero expres 6 i zobacz czy się nagra,bo przy nowszych programach komputer może się wieszać bo ma mało pamieci i słabego procka.

07 Lip 2008, 10:25

Czy jest inny,starszy typ programu do nagrywania? Mam problem z Nero 6 express:(

07 Lip 2008, 11:12

Jest jeszcze nero expres 5 jaki masz problem z nero expres 6 :?:

07 Lip 2008, 13:26

Trudna sprawa z tym nero,mam dwie wersje 7,8 a 5,6 nie mogę znależć aby były choćby trial...

07 Lip 2008, 13:30

Trudna sprawa z tym nero,mam dwie wersje 7,8

Nero 7,8 Ma w miarę duże wymagania więc się nie dziw że masz problemy z komputerem sprawdź pw dałem ci namiar na nero 6 zainstaluj je i jak będziesz mieć jakiś problem pisz.

08 Lip 2008, 08:29

Zainstalowałam nero 6.
I sytuacja wygląda zupełnie tak samo....
Nie rozumiem tego,że wcześniej wszystko było ok a teraz nie...
Jeśli jest za mało pamięci lub za słaby procesor to dlaczego wcześniej dało radę nagrywać?
Czy jest możliwość że zasilacz(300W),nie jest w pełni sprawny?
Myślę też czy to nie gniazdo na płycie,ale wtedy przecież nie nagrywałoby nawet cd...

08 Lip 2008, 13:34

Może to coś nero kiełbasi się ogólnie. Wbij się na www.instalki.pl do działu z programami do nagrywania i zassaj parę innych programów (np Ashampoo, CD BurnerXP, itd...). Spróbuj wypalić i daj nam znać jak poszło, pomyśli się dalej ewentualnie ;)

08 Lip 2008, 13:48

Próbowałam już innych programów,nie w tym jest problem.
Przez niewiedzę podpięłam dysk i nagrywarkę jedną taśmą do płyty.Po podłączeniu ich osobno przy próbie wypalenia komp się już nie wiesza ale niestety nie nagrywa nadal.

08 Lip 2008, 16:54

A jaki komunikat pokazuje się gdy nie chce nagrać?

08 Lip 2008, 20:09

Żaden.
Zaczyna nagrywać,jest 3% i dane lecą,lecą,lecą a nagrywarka cichutka w ogóle nie reaguje.
Jak klikam przerwij to wtedy zaczyna wydawać dżwięk jak należy. I dalej proces przebiega normalnie,wyskakuje komunikat przerwane przez użytkownika :/
Wcześniej zawieszał się cały komp i nie mogłam przerwać musiałam robić restart.
Wyślij odpowiedź