TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Spyware Adware

Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.

Spyware Adware

Postprzez dawidek14l » 07 Sie 2005, 16:13

PostUA:

Wiec tak mam problem otóż zagniezdziły mi sie spyware i adware na kompie wiec oczywiscie zrobiłem skan Spyware Doctor i usunał.Dobrze mowie mam spokuj.Po kolojenym skanowaniu znalazł mi je spowrotem. :shock: :shock: Wiec jeszcze raz skan :D Znowu, znowu... :( :? Nie wiem co robic czy zmienic program czy nie...??Nie wiem!!!Pomocy... :roll: podajcie jakies linki do tych programow.aha siedza one w rejestrze i w folderze windowsa...:/
Instalki.pl rządzi... ;)
dawidek14l
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 07 Sie 2005, 15:35
Miejscowość: chyba czempiń

Postprzez zebra » 07 Sie 2005, 16:28

PostUA:

Na twoim miejscu ściągnęłabym Spy Emergency 2005 , plik torrenta: [strona nie jest już dostępna] . Sciągniesz przez Bit Cometa: https://www.instalki.pl/download/progra ... /bitcomet/ . Do Spy Emergency dołaczony jest generator kodów. Polecam szczególnie ten program, spośród wielu właśnie on wyróżniał się w moim przypadku największą skutecznością. Do usuwania adware (reklam) polecam natomiast darmowy program: Ad-Aware SE Personal 1.06, https://www.instalki.pl/download/progra ... ersonal-2/ . Tutaj jest spolszczenie do programu Ad-Aware SE Personal/Professional 1.0.x jest tutaj: https://www.instalki.pl/download/progra ... lszczenie/ .Pozdrawiam!
zebra
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 11 Cze 2005, 21:40
Miejscowość: ...Stąd

Postprzez dawidek14l » 07 Sie 2005, 18:14

PostUA:

dzieki zebra ale po co jest ten spy emergency to jest taki sam program jak ad-ware??
Instalki.pl rządzi... ;)
dawidek14l
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez zebra » 07 Sie 2005, 18:23

PostUA:

Spy Emergency usuwa programy szpiegowskie z komputera. Natomiast Ad-Aware służy do usuwania z systemu reklam. Radzę używać osobno obu programów. Pierwsze Spy Emergency, a potem jeszcze Ad-Aware. Powinno pomóc. Pozdrawiam!
zebra
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Postprzez dawidek14l » 08 Sie 2005, 15:57

PostUA:

niestety nie pomogło:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(Mam zianstalowanego tego spy emrgency 2005 i jak właczam kompa to mi sie pokazuje ze jest jeden WStart .dll i skanuje.On znajduje, usuwam i właczam kompa od nowa to znowu....:( :? :cry: :cry: :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :(
Instalki.pl rządzi... ;)
dawidek14l
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez zebra » 08 Sie 2005, 19:08

PostUA:

Być może nie jest to spyware ani adware. Tylko wirus, który egzystuje w pamięci komputera lub funkcjonuje jako element autostartu. Zainstaluj dobrego antywirusa, ja polecam Avasta, chyba, że już z niego korzystasz. I przeskanuj cały system w trybie awaryjnym. Dopiero potem sprawdź system Spy Emergency i Ad-Aware. Zweryfikuj także aplikacje, jakie uruchamiane są podczas startu systemu. Klikasz na Start-->Uruchom...-->wpisujesz msconfig-->zaznaczasz zakładkę Uruchamianie i szukasz podejrzanych aplikacji, sprawdzając ścieżkę dostępu do pliku. Odznaczasz te, które wydają się podejrzane. Klikasz na zakładkę Usługi i zaznaczasz opcję Ukryj wszystkie usługi firmy Microsoft. Pozostają widoczne tylko pochodzące z innego źródła aplikacje. Może się tam znaleźć przykładowo sterownik do karty graficznej, itp. Szczególnie przyjrzyj się aplikacjom, przy których widnieje Nieznany. Nie zawsze jest to wirus, lub spyware czy adware, ale sam z resztą skojarzysz nazwę. Odznacz "nieciekawe" usługi. Kliknij na Zastosuj i OK. Uruchom ponownie system.
zebra
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Postprzez dawidek14l » 09 Sie 2005, 08:54

PostUA:

wiec tam jest wszystko ok :wink: tylko jeszcze ze skanuje w awaryjnym... :wink:wiec jak odznaczyłem to jest tylko sterownik do kasrty graficznej
Instalki.pl rządzi... ;)
dawidek14l
Forumowicz
Forumowicz

Powróć do Programy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Brak zarejestrowanych użytkowników