TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Stały Adres Ip a router

Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.

Stały Adres Ip a router

Postprzez Tygrysek78 » 23 Sty 2007, 11:01

PostUA:

Witam mam problem !!!
Posiadam łącze o transferze 2.5mb.Dostawca neta jest Icpnet.Posiadam stałe ip.Na tym łączu,kupiłem do zestawu Router firmy Asmax BR-604.wszystko ładnie na mim chodzi.Mój komputer czyli stacjonarny oraz przenośny.Wystawiając serwer FTP,WWW,TeamSpecka (program do rozmów głosowych).Działa po adresem routera.próbowałem się odnieś do różnego rodzaju konfiguracji na routerze,ale jakoś nie mogę sobie z tym poradzić.
Gdzie nie wejdę aby sprawdzić moje ip publiczne pokazuje mi przydzielone przez IcpNet.Czyli to stałe a nie routera.I inni użytkownicy mają problem połączyć się z moimi Serwerami.Próbowałem masę programów no-ip i różnego innego typu ale nie dostałem tego co tak naprawdę oczekuje.Czy jest możliwość aby wszystko działało jak należy.pomóżcie bo już wysiadam
Z góry dziekuję.
Jak nie urok to,s....
Awatar użytkownika
Tygrysek78
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 05 Lip 2005, 16:18
Miejscowość: Pyrlandia

Postprzez fiedzio » 25 Sty 2007, 23:22

PostUA:

Spróbuj po odblokowywać porty w łączu/ruterze na wymagane przez serwer. Np. kiedyś hostowałem serwer prywatny Tibii i musiałem odblokować porty 7171 w Neostradzie. Wtedy wszystko działało...
Pozdrawiam,
Fiedzio
fiedzio
Postujący
Postujący

Dołączenie: 24 Kwi 2006, 17:29
Miejscowość: Zajęczniki

Powróć do Programy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Brak zarejestrowanych użytkowników