Logi, zabezpieczenie komputera, danych. Programy antywirusowe antyspyware, firewall itp.

Regulamin forum

1. Każdy temat powinien odzwierciedlać treść wątku.
2. W przypadku wklejania logów; należy je wykonać od razu przynajmniej z dwóch narzędzi: FRST oraz z GMER
3. Wszelkie logi proszę publikować na przeznaczonych do tego stronach a w poście wklejać tylko link.
4. Nie wskazane jest skracanie logów, należy wkleić cały - od początku, do końca.
5. Nie wskazane jest podczepianie się do tematów innych użytkowników - proszę założyć nowy temat w dziale Bezpieczeństwo, ułatwi to pomoc sprawdzającemu.
6. Osoby nie posiadające odpowiedniej wiedzy, nie powinny sprawdzać logów, ponieważ grozi to poważnym uszkodzeniem systemu lub aplikacji zainstalowanych na komputerze.
7. Należy dokładnie opisać problem, występujące objawy oraz wszelkie podjęte działania.
8. Każdy skrypt jest unikatowy, napisany dla każdego przypadku z osobna, więc nie może być stosowany przez innych.
9. W przypadku zamieszczenia zrzutu ekranu (screenshot'a) proszę korzystać z zewnętrznego serwisu oferującego hosting zdjęć.
Wyślij odpowiedź

stan wstrzymania w XP uciekł???

17 Lip 2008, 18:55

witam, jakiś czas temu komputer sie zasmiecil(ale juz po klopocie) jednak zostalo jedno co bylo rowno z pojawieniem sie tego zasmiecenia - system baaardzo dlugo sie wczytuje(okienko "zapraszamy" jest dluzej nizzwykle, to samo po zniknięciu tego okienka, wolno wszystko idzie), z zamykaniem systemu to samo - powoli powoli powoli. Jakby bylo malo to tez stan wstrzymania mi gdzies sie podzial, gdy zaznaczam aby przeszedl na wstrzymanie to pojawia sie okienko ze przechodzi i na tym sie konczy, moge czekac i czekac... na innym forum pisali mi ze to moze byc od sterownikow do karty graficznej bo mieli ten sam klopot(tylko jak mogly zniknac sterowniki ktore mialem???) no wiec instaluje sterowniki i mam taki cus: Internal Failure- Error Number: 0x80040707, wciskam OK to jeszcze raz to samo wyskakuje, jeszcze raz OK i wyskakuje to: Severe- ISLAYER.DLL not loaded into memory, następnie- Unhandled Exception- Error Number: 0x80040702. Discription: Failed to load dll: ISLAYER. i moze mi ktos napisac o co tu chodzi? w załączniku jeszcze daje zdjecie w ktorym zaznaczylem czerwonym cztery elementu startowe ktorych raczej wczesniej nie mialem, moze to przez to niema wstrzymania i start jest taki wolny? Image z gory bardzo dziekuje za poswiecenie jakiejklowiek chwilki na ten temat

20 Lip 2008, 23:43

1. Przeczyść rejestr programem RegCleaner i/lub CCleaner.
2. Zrób defregmentacje dysku.
3. Potem daj log z HijackThis.

21 Lip 2008, 05:35

Logi były już sprawdzane i w nich było czysto

21 Lip 2008, 12:15

juz po problemie... komputer wogole nie chodzi ;( raz mi sie udalo odpalic to byl pusty pulpit tylko z tapetą, następnie ciągle myslal zaraz po odpaleniu i na koniec napis - BIOS ROM checksum error. Delecting floppy drive A media... przy natepnym usilowaniu odpalenia byl niebieski ekran i już więcej nieruszalem skrzyni bo chyba niewarto samemu nic robic. tymczasowo męcze sie na viscie ktorą zostawie bez komentarza... okropne zabezpieczenia internetowe...

21 Lip 2008, 12:17

No to nic Cię nie ratuje jak Format i nowa instalacja XP... :?

21 Lip 2008, 18:49

lepiej byc nie moglo... oczywiscie nieda sie nic uratowac??? a tak poza tematem to wie ktos jak usunąc cookie temp i te inne prywatnosci co w XP sie kasowalo? niestety na viscie sie nie znam i tylko tymczasowo na niej jestem, na szczescie tymczasowo...
Wyślij odpowiedź