TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Sterowanie w GTA SA i IV

Dyskusje o Waszych ulubionych grach komputerowych :-)

Sterowanie w GTA SA i IV

Postprzez santana34444 » 26 Lut 2009, 22:06

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; pl; rv:1.9.0.6) Gecko/2009011913 Firefox/3.0.6

Witam! Mam od dzisiaj taki problem w wymienionych w temacie częściach znanej nam wszystkich Serii GTA. Czy w starszych częściach (np. w Vice City) też to występuje to nie wiem bo nie instalowałem. Otóż jadąc samochodem i w San Andreas i w GTA IV kiedy hamuje i czekam aż samochód się zatrzyma, puszczam klawisz i normalnie powinien stanąć w miejscu aż ja nie nacisnę klawisza na który on powinien ruszyć, a samochód zatrzymuje się ja puszczam klawisz a gra tak jakby sama wrzuca bieg wsteczni i auto samo cofa się o kilka metrów wstecz. Z kolei kiedy cofam i hamuje klawiszem który w tym wypadku służy jako hamulec a normalnie służy do sterowania do przodu samochód zatrzymuje się i jedzie parę metrów do przodu. Mogę co prawda używać ręcznego na spacji ale po co. Początkowo myślałem że to występuje tylko w GTA IV (tak myślałem bo już czytałem i słyszałem od znajomych o najróżniejszych problemach z tą grą), ale przed chwilą włączając SAMPA i potem jeszcze uruchamiając normalnie GTA SA stwierdziłem że to nie tylko w czwórce. Jak ktoś wie jak mi pomóc proszę o szybką pomoc.

P.S.
Mój sprzęt:
-AMD Athlon 5200+
-1,5 GB RAM GoodRAM
-ATI RADEON 2400HD 512 MB
-system operacyjny Windows Vista Ultimate 64 BIT

Jak coś jeszcze jest potrzebne proszę pisać. Dodam że z tym jeszcze wczoraj nie miałem problemu.
Pozdrawiam
santana34444
Postujący
Postujący

Dołączenie: 05 Lut 2008, 23:36
Pochwały: 11

Re: Sterowanie w GTA SA i IV

Postprzez santana34444 » 27 Lut 2009, 19:39

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; pl; rv:1.9.0.6) Gecko/2009011913 Firefox/3.0.6

Już nie mam problemu. Okazało się że mam albo słabe baterie w mojej klawiaturze (niestety bezprzedwodwa) albo się po prostu zepsuła i to cofanie po hamowaniu było po prostu spowodowane opóźnieniem sygnału z klawiatury do nadajnika. Teraz pracuje na klawiaturze siostry bo jej jest na razie niepotrzebna (płyta główna w jej kompie poszła się kochać) i wszystko działa stabilnie.
santana34444
Postujący
Postujący

Dołączenie: 05 Lut 2008, 23:36
Pochwały: 11

Powróć do Strefa Gracza

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Brak zarejestrowanych użytkowników