TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Sterownik Sata "Asus via k600

Tematyka związana z produktami firmy Microsoft.

Sterownik Sata "Asus via k600

Postprzez destyny » 24 Cze 2007, 16:13

PostUA:

O tuż poszukuje sterownika do sata do tej płyty głównej.

Podczas instalacji windowsa xp HE a w sumie podczas wykrywania dydków twardych nie widzi żadnego dysku fizycznego :( . Poradzono mi żebym podczas instalacji windowsa dograł o tuż ten sterownik moje pytanie jest takie jak to w ogóle zrobić ,

Czekam na szybką odpowiedz z góry dziękuje ;) .
"Właściwością człowieka jest błądzić, głupiego - w błędzie trwać."
destyny
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Dołączenie: 02 Sie 2006, 09:16
Miejscowość: Łódź
Pochwały: 12

Postprzez piotrek234 » 24 Cze 2007, 17:22

PostUA:

sprawdź czy dobrze ten dysk jest dobrze podłączony i czy w biosie go widzi ;)
piotrek234
Postujący
Postujący

Dołączenie: 01 Sty 2007, 12:52
Pochwały: 2

Postprzez zYGuś » 24 Cze 2007, 18:04

PostUA:

Na oguł przy instaslacji niebieskie okienko i z żółtym paskiem procentowym na dole wyświetla ci wszystkie stery jakie są instalowane, przypatrz się i zobacz czy nie instaluje Asata, sata lub coś w tym rodzaju jeżeli tego nie będzie to proponuje pokąbinować z płytą producenta od mobo.

to tylko sugestje :)

poZdRowo.
:arrow: ..::: Pozdro :::.. :wink:
===============
zYGuś
Postujący
Postujący

Dołączenie: 28 Gru 2006, 23:23
Miejscowość: UK

Postprzez destyny » 24 Cze 2007, 18:23

PostUA:

zYGuś napisał(a):Na oguł przy instaslacji niebieskie okienko i z żółtym paskiem procentowym na dole wyświetla ci wszystkie stery jakie są instalowane, przypatrz się i zobacz czy nie instaluje Asata, sata lub coś w tym rodzaju jeżeli tego nie będzie to proponuje pokąbinować z płytą producenta od mobo.

to tylko sugestje :)

poZdRowo.

Nie mogę czegoś takiego zrobić bo moja instalacja kończy sie już po 1 kliknięciu "enter" wtedy komputer sprawdza jakie dyski są i tu się kończy bo wyskakuje że nie wykryto żadnych dysków fizycznych.

W biosie też jest coś nie tak bo jako mastera widzi cd^rom
A dysku w ogóle jak by nie widział tylko jakies "LS120" i to niby dysk jest ;/ . Windows startuje normalnie....(powiedzmy normalnie bo wymaga formata) a własnie mam pytanie czy to może być wina jakiego wirusa że blokuje dysk ? a raczej go ukrywa ?
destyny
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Postprzez zYGuś » 24 Cze 2007, 19:45

PostUA:

hmm, no to zacznijmy od początku podaj mi co wiśi u ciebie na slave i na masterze, co masz ustawione na pierwszo żędne bootowanine i czy to jest twój drugi dysk podłączony ?
:arrow: ..::: Pozdro :::.. :wink:
===============
zYGuś
Postujący
Postujący

Dołączenie: 28 Gru 2006, 23:23
Miejscowość: UK

Postprzez destyny » 24 Cze 2007, 20:23

PostUA:

To nie jest mój komputer tylko kolegi :) .

Zaczne od początku :) .

Jako 1 ma botować Napęd i botuje :)
Jako 2 ma botować Dysk ale coś nie widze zeby botowało windows idzie normalnie ale jak masz podane co wykrywa na ekranie startowym to nie widze zeby wykryło dysk....

W biosie jaki Master ustawia się Naped CD ;/ Jak zamienie żeby jako master byl dysk to nagle bios przestaje widzieć napęd cd.

Paranoja normalnie :) . Nic jeszcze zaraz zrestartuje bios może coś to da , myślałem ze wgranie sterownika sata przed instalacja windowsa cos da ale nie mogę znaleźć nigdzie sterownika sata do tej płyty głównej. Dysk twardy to jakiś samsung.....
destyny
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Postprzez LucaS » 24 Cze 2007, 20:49

PostUA:

Pewnie system na płycie nie ma SP2. Skołuj XP z SP2 i po kłopocie na bank. Chyba, że z dyskiem kolega dostał dyskietke. Wtedy wkłada ją do flopa i już sam zianstaluje dysk. W XPkach bez SP2 jest ten problem, że nie mają w sobie sterów od Serial ATA.

PS: Płyta glówna, rzekomo Asus via k600, nieistnieje. "Via k600" to chyba z chipsetu a nie z modelu mobo ;P
Było, minęło...
LucaS
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 11 Maj 2006, 21:45
Pochwały: 7

Postprzez destyny » 24 Cze 2007, 22:22

PostUA:

Sorx zjadłem jedną literkę :) Asus via kt600

Problem już rozwiązałem na płycie ze sterownikami był plik z sterownikiem sata wystarczyło włożyć dyskietkę wypakować plik z plyty na dyskietkę :).

A pod czas instalowania jądra wybrać f6 , rzecz bajecznie prosta a tyle problemów z nią :) .

P.S. LucaS Ten windows jest orginalny i od razu z sp2 :) .

Temacik można już zamknąć za rady bardzo dziękuję :) .
destyny
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Powróć do Microsoft Windows

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]