TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

sterownik SATA do HP 530

Szukasz sterownika? Masz problem? Wszystko związane ze sterownikami itp.
Regulamin forum
1. Przed stworzeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji "Szukaj" (górne menu).

2. Baza sterowników do drukarek oraz urządzeń wielofunkcyjnych.

sterownik SATA do HP 530

Postprzez garbi » 17 Sty 2009, 19:44

PostUA: Opera/9.50 (Windows NT 6.0; U; pl)


Siemka. Musze wyrzucić viste , a wrzcucić XP. Korzystałem z waszego poradnika dot. przemiany, ale utknalem na wrzuceniu sterownika. Poprostu nie wiem czy dobry sterownik sciągnałem ftp://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp36001-36500/sp36131.exe

Płyta główna
Manufacturer Hewlett-Packard
Model 30D5

jeżeli jest jeszcze coś potrzebne napiszcie :) kurna chłopaki bede bardzo wdzięczny za pomoc
garbi
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 25
Dołączenie: 10 Sty 2009, 13:24

Re: sterownik SATA do HP 530

Postprzez Palacio » 17 Sty 2009, 20:05

PostUA: Opera/9.52 (Windows NT 5.1; U; pl)


Czy to jest HP Pavilion :?:
Awatar użytkownika
Palacio
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum
 
Posty: 2625
Dołączenie: 05 Paź 2007, 20:14
Miejscowość: Władywostok
Pochwały: 82

Re: sterownik SATA do HP 530

Postprzez garbi » 17 Sty 2009, 20:05

PostUA: Opera/9.50 (Windows NT 6.0; U; pl)


nie, a ten jeżeli to jest dobry ster to jak włączam jego instalke to nie pojawia mi sie nic w folderze temp. Mógłby ktoś pomóc ?
garbi
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 25
Dołączenie: 10 Sty 2009, 13:24

Re: sterownik SATA do HP 530

Postprzez Palacio » 17 Sty 2009, 20:07

PostUA: Opera/9.52 (Windows NT 5.1; U; pl)


To podaj dokładnie jaki to laptop, bo pod symbolem 530 jest ich sporo.
Awatar użytkownika
Palacio
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum
 
Posty: 2625
Dołączenie: 05 Paź 2007, 20:14
Miejscowość: Władywostok
Pochwały: 82

Re: sterownik SATA do HP 530

Postprzez garbi » 17 Sty 2009, 20:26

PostUA: Opera/9.50 (Windows NT 6.0; U; pl)


HP 530 Notebook PC - taka jest pełna nazwa laptopa

http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/Te ... nvOID=1093
garbi
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 25
Dołączenie: 10 Sty 2009, 13:24

Re: sterownik SATA do HP 530

Postprzez Palacio » 17 Sty 2009, 20:39

PostUA: Opera/9.52 (Windows NT 5.1; U; pl)


Z tej właśnie strony zainstaluj sterownik do chipsetu i winno działać.
Awatar użytkownika
Palacio
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum
 
Posty: 2625
Dołączenie: 05 Paź 2007, 20:14
Miejscowość: Władywostok
Pochwały: 82

Re: sterownik SATA do HP 530

Postprzez garbi » 17 Sty 2009, 20:53

PostUA: Opera/9.50 (Windows NT 6.0; U; pl)


Instalacja wciąż na szaro, próbowałem przez dosa to mi wyskoczyło że nie może odnaleźć żadnego urządzenia magazynującego a potem jakiś błąd z plikiem wyskoczył. Robiłem wg instrukcji z tego forum , i mam wlasnie problem zeby wrzucić sterownik na obraz ponieważ jego format to exe i nic mi sie nie pojawia w folderze temp :/ nie weim co robić.
garbi
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 25
Dołączenie: 10 Sty 2009, 13:24

Re: sterownik SATA do HP 530

Postprzez Bozz » 18 Sty 2009, 12:45

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; pl; rv:1.9.0.5) Gecko/2008120122 Firefox/3.0.5


Uruchom instalator, wypakuj pliki do jakiegoś folderu (najłatwiej na pulpicie) kliknij Next. Po wypakowaniu anuluj instalację. W tym folderze pojawią się sterowniki, które będziesz mógł wykorzystać w nLite
http://www.otofotki.pl/img5/obrazki/aceg1957632971l.png


Autor postu otrzymał pochwałę
Awatar użytkownika
Bozz
Moderator
Moderator
 
Posty: 2862
Dołączenie: 21 Sie 2006, 14:08
Miejscowość: 49°54' N 21°03' E
Pochwały: 20

Re: sterownik SATA do HP 530

Postprzez garbi » 18 Sty 2009, 15:32

PostUA: Opera/9.50 (Windows NT 6.0; U; pl)


Wielkie dzięki bracie ! :) Tylko mam problem teraz żeby to odpalić, po włączeniu tego obrazu instalacja windows wciąż jest na szaro. a jak robie restarta to mi nie czyta...
garbi
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 25
Dołączenie: 10 Sty 2009, 13:24

Re: sterownik SATA do HP 530

Postprzez Bozz » 18 Sty 2009, 22:21

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; pl; rv:1.9.0.5) Gecko/2008120122 Firefox/3.0.5


Zintegrowałeś wszystkie sterowniki? Po integracji wybierz funkcję tworzenia obrazu, nagraj później np. za pomocą Alcohola albo UltraISO
Awatar użytkownika
Bozz
Moderator
Moderator
 
Posty: 2862
Dołączenie: 21 Sie 2006, 14:08
Miejscowość: 49°54' N 21°03' E
Pochwały: 20

Re: sterownik SATA do HP 530

Postprzez garbi » 18 Sty 2009, 22:32

PostUA: Opera/9.50 (Windows NT 6.0; U; pl)


Wszystkie tzn. które konkretnie musze wrzucić. Wszystkie ?
garbi
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 25
Dołączenie: 10 Sty 2009, 13:24

Re: sterownik SATA do HP 530

Postprzez Bozz » 18 Sty 2009, 23:10

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; pl; rv:1.9.0.5) Gecko/2008120122 Firefox/3.0.5


Te pliki, które zobaczy nLite przy wyborze sterowników (jak w poradniku). W tym przypadku z folderu All
Awatar użytkownika
Bozz
Moderator
Moderator
 
Posty: 2862
Dołączenie: 21 Sie 2006, 14:08
Miejscowość: 49°54' N 21°03' E
Pochwały: 20

Re: sterownik SATA do HP 530

Postprzez garbi » 19 Sty 2009, 00:06

PostUA: Opera/9.50 (Windows NT 6.0; U; pl)


Cholera już sie pogubiłem :/ w każdym razie dzięki , spróbuje coś wykminić :smile:
garbi
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 25
Dołączenie: 10 Sty 2009, 13:24

Re: sterownik SATA do HP 530

Postprzez Bozz » 19 Sty 2009, 13:25

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.0.5) Gecko/2008120122 Firefox/3.0.5


Napisz czego nie rozumiesz to postaram się wytłumaczyć ;)
Awatar użytkownika
Bozz
Moderator
Moderator
 
Posty: 2862
Dołączenie: 21 Sie 2006, 14:08
Miejscowość: 49°54' N 21°03' E
Pochwały: 20

Re: sterownik SATA do HP 530

Postprzez garbi » 19 Sty 2009, 16:56

PostUA: Opera/9.50 (Windows NT 6.0; U; pl)


no to tak. zrobiłem ten obraz i podczas tworzenia obrazu wrzuciłem stery Chipseta. Odczytałem obraz za pomocą Deamon i włączam płytke i instalacja wciąż na szaro zaznaczona. Co zrobić z tym obrazem by odczytano go w biosie ? chyba że coś sknociłem z wgrywaniem sterów
garbi
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 25
Dołączenie: 10 Sty 2009, 13:24

Następna

Powróć do Sterowniki

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot], Google [Bot]