TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Sterowniki do HP Pavilion dv6500

Szukasz sterownika? Masz problem? Wszystko związane ze sterownikami itp.
Regulamin forum
1. Przed stworzeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji "Szukaj" (górne menu).

2. Baza sterowników do drukarek oraz urządzeń wielofunkcyjnych.

Sterowniki do HP Pavilion dv6500

Postprzez Nurgle_666 » 12 Mar 2008, 16:19

PostUA:

Witam !
Już od dwóch tygodni mam problem ze znalezieniem sterowników do swojego lapka...
Zmieniając system z Visty na XP, wszystko zainstalowało się poprawnie, z wyjątkiem...
Posiadam 4 nieznane urządzenia w Menedżerze Urządzeń:
są to
- Kontroler magistralii zarządzania systemem (nVIDIA MCP67 - SMBus Controller)
- Koprocesor (nVIDIA MCP67 - Management Unit)
- Urządzenie Modemowe na magistralii High Definition Audio
- Ethernet Network Controller (NVNETBUS ID:000a0000-000) - a z tym to dziwna sprawa bo najpierw było Ethernet Controller i wczoraj znalazłem jakiś sterownik do tego, więc zainstalowało się jako NVIDIA Network Bus Enumerator i wyskoczyło że nie ma sterowników do Ethernet Network Controller.
* to co w nawiasach to tak pokazało mi na Evereście w kat. Urządzenie PCI.

Przekopałem już cały internet, większośc forów i na stronie producenta też byłem, i nic, mam już dosyć tego grzebania. Bo chodzi mi prkatycznie o to żeby internet na lapku działał, ale bez tego z tych urządzeń nie chce :(
A może ja coś robie źle, coś źle poinstalowałem albo skonfigurowałem??, nie wiem naprawdę. Jeżeli ktoś potrafiłby mi pomóc lub chociaż naświetlić sprawę, byłbym ogromnie wdzięczny... z góry dziękuje i pozdrawiam

Mój Lapek to HP Pavilion dv6500
typ procka: Mobile DualCore AMD Athlon 64x2 TK-53, 1700 MHz (8,5 x 200)
nazwa płyty głównej: Hewlett-Packard HP Pavilion dv6500 Notebook PC
mikroukład płyty głównej: nVIDIA nForce 7150M-630M, AMD Hammer
karta grafiki: NVIDIA GeForce 7150M/nForce 630M (256 MB)
system: Windows XP Professional

Prosze pomóźcie jeżeli tylko jesteście w stanie
Nurgle_666
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 12 Mar 2008, 16:18

Powróć do Sterowniki

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Brak zarejestrowanych użytkowników