Szukasz sterownika? Masz problem? Wszystko związane ze sterownikami itp.

Regulamin forum

1. Przed stworzeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji "Szukaj" (górne menu).

2. Baza sterowników do drukarek oraz urządzeń wielofunkcyjnych.
Wyślij odpowiedź

Sterowniki Galaxy gf 8500

01 Sie 2011, 10:49

Od dłuższego czasu poszukuje sterowników gdyż płyty z oryginalnymi zostały zagubione...
Płyta główna: Gigabyte GA-P35-DS3L
Grafika: nVIDIA Galaxy GF8500 GT
System: Windows XP
Z góry dziękuje za pomoc...

Re: Sterowniki Galaxy gf 8500

01 Sie 2011, 11:09

Sterownik do twojej karty graficznej możesz pobrać z tej strony.

01 Sie 2011, 13:50

no niestety nie działają....
Niby zaczynają się instalować ale po jakimś czasie wyskakuje komunikat że instalacja zakończona niepowodzeniem..

01 Sie 2011, 14:08

Jest podany powód? Pamiętaj, że przed instalacją sterowników należy zaopatrzyć się w SP3 -> http://www.instalki.pl/programy/downloa ... ack_3.html. Następnie ponownie spróbuj instalacji sterowników -> http://www.nvidia.pl/content/DriverDown ... pe=GeForce.

01 Sie 2011, 18:45

Ajjjć i właśnie tego mi brakowało:) wszystkie sterowniki zainstalowane...komputer pięknie śmigał.... ale.....
niestety pojawił się inny problem... Jak już wszystko było gotowe to oddałem pc pięknej właścicielce.
Po podłączeniu jednostki do starego i grubego monitora na początku wszystko jest ok pc chodzi, wszystko się ładuje itd, jednak po tym wszystkim na monitorze czarno, tak jakby przeszedł w stan uśpienia.
na początku myślałem że ustawiłem zbyt dużą rozdzielczość albo częstotliwość odświeżania i monitor nie wyrabia, ale po zmianie dalej to samo........:(

01 Sie 2011, 19:22

Podłącz inny monitor do tego komputera. Jeśli będzie na nim również czarny obraz, to będzie znaczyło uszkodzenie karty graficznej, ewentualnie zasilacza.

01 Sie 2011, 19:26

Podłączyłem swój Lcd i wszystko działa......

01 Sie 2011, 19:49

A więc problemem jest monitor.

02 Sie 2011, 09:58

no ale to jest co najmniej dziwne bo ten monitor działał na tym właśnie komputerze, poza tym na trybie awaryjnym wszystko działa....

02 Sie 2011, 11:01

W -> Panel sterowania -> Opcje zasilania -> Wybierz moment wyłączenia ekranu (po lewej na górze) lub zmien moment przejścia komputera w tryb uśpienia.

07 Sie 2011, 11:39

Przepraszam za tak długą nieobecność. Problem już rozwiązany. tzn: monitor był podłączony przez złącze D-Sub a ja za pomocą przejściówki podłączyłem go przez DVI-I i teraz wszystko działa:)
Wyślij odpowiedź