TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Strona www, problem z umieszczeniem strony na serwerze

Rozmowy na temat tworzenia stron www oraz programowania.

Strona www, problem z umieszczeniem strony na serwerze

Postprzez szpec » 25 Sie 2009, 21:37

PostUA: Opera/9.26 (Windows NT 5.1; U; pl)

:?: Witam:)
Chciałbym zapytać jak się umieszcza gotową stronę www na bezpłatnym serwerze, np na republika. Zalożyłem tam konto ale nie wychodzi mi wstawienie tej strony na ten serwer. Czy ktoś się na tym zna? Z góry dziękuje za pomoc
szpec
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 07 Mar 2009, 21:22

Re: Strona www, problem z umieszczeniem strony na serwerze

Postprzez Maciak Plock » 26 Sie 2009, 13:28

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.0.13) Gecko/2009073022 Firefox/3.0.13 (.NET CLR 3.5.30729)

Tam musisz poszukać, masz Dane do połączenie FTP wtedy wpisujesz je w programie (ja polecam total commandera) i łączysz się, pozniej przenosisz stronę z jednego okienka (pulpitu) na pusty serwer.

Tutaj poradnik: http://www.webtips.pl/post2905.html
Najlepsza Strona o Clash Of Clans W PolsceClash Of Clans
Najlepsze Forum o COC w Polsce! Clash Of Clans Forum
Awatar użytkownika
Maciak Plock
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 25 Lut 2006, 20:46
Miejscowość: Płock
Pochwały: 3

Postprzez sargon162 » 13 Lut 2010, 14:10

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.1.7) Gecko/20091221 Firefox/3.5.7 (.NET CLR 3.5.30729)

A ja szczerze polecam FileZilla. Program bajecznie prosty. Wpisuje się nazwę serwera FTP oraz hasło, a potem przerzuca się tylko pliki. Nie wiem jak jest z tą republiką (nie miałem doczynienia), może mają tam jakiś ułatwiony panel ale jeżeli posiadasz nazwe i hasło FTP to z FileZilla sobie poradzisz.
Ciekawe czy hasło TWORZENIE STRON RADOM jest popularne (?)
sargon162
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 12 Lut 2010, 13:38

Postprzez doktorsky » 18 Lut 2010, 15:17

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.2) Gecko/20100115 Firefox/3.6

Tylko, że szpecowi chodziło chyba o coś innego.
Republika ma własnego ftpa. Kiedyś miałem podobny problem, chociaż nie pamiętam dokładnie, ale po lewej stronie ekranu masz pliki strony na swoim komputerze, a po prawej stronie jest twój serwer.
Teraz pliki z lewego okna musisz (wraz z folderami) przesłać do okna po stronie prawej i to raczej wszystko, choć jak już pisałem, to było dawno temu i może się coś zmieniło.
doktorsky
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 18 Lut 2010, 15:00

Powróć do Webmastering, programowanie

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Brak zarejestrowanych użytkowników