Rozmowy na temat tworzenia stron www oraz programowania.
25 Sie 2009, 21:37
Witam:)
Chciałbym zapytać jak się umieszcza gotową stronę www na bezpłatnym serwerze, np na republika. Zalożyłem tam konto ale nie wychodzi mi wstawienie tej strony na ten serwer. Czy ktoś się na tym zna? Z góry dziękuje za pomoc
26 Sie 2009, 13:28
Tam musisz poszukać, masz Dane do połączenie FTP wtedy wpisujesz je w programie (ja polecam total commandera) i łączysz się, pozniej przenosisz stronę z jednego okienka (pulpitu) na pusty serwer.
Tutaj poradnik:
http://www.webtips.pl/post2905.html
13 Lut 2010, 14:10
A ja szczerze polecam FileZilla. Program bajecznie prosty. Wpisuje się nazwę serwera FTP oraz hasło, a potem przerzuca się tylko pliki. Nie wiem jak jest z tą republiką (nie miałem doczynienia), może mają tam jakiś ułatwiony panel ale jeżeli posiadasz nazwe i hasło FTP to z FileZilla sobie poradzisz.
18 Lut 2010, 15:17
Tylko, że szpecowi chodziło chyba o coś innego.
Republika ma własnego ftpa. Kiedyś miałem podobny problem, chociaż nie pamiętam dokładnie, ale po lewej stronie ekranu masz pliki strony na swoim komputerze, a po prawej stronie jest twój serwer.
Teraz pliki z lewego okna musisz (wraz z folderami) przesłać do okna po stronie prawej i to raczej wszystko, choć jak już pisałem, to było dawno temu i może się coś zmieniło.