TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Stroustrup Bjarne, Jezyk C++

Tutaj możecie pisać o czym się tylko podoba, tematyka dowolna... niekoniecznie związana z oprogramowaniem.

Stroustrup Bjarne, Jezyk C++

Postprzez malutkia » 15 Lip 2005, 09:26

PostUA:

Szukam wlasnie tej ksiazki. Chcialabym ja odkupic od kogos po nizszej cenie niz sprzedaje sie w sklepie. Jezeli ktos z Was ma ja na zbyciu to bardzo prosze o kontakt.
Pozdrawiam malutkia!
There is only a thin line between winning and losing.
Awatar użytkownika
malutkia
Postujący
Postujący

Dołączenie: 08 Kwi 2005, 14:30
Miejscowość: C-n

Postprzez proktor » 15 Lip 2005, 11:20

PostUA:

ehhhhh...tez polowalem na ta ksiazke ;)

w koncu pisal ja tworca jezyka,ma ktos moze ebooka??

zeby uniknac odpowiedzi w stylu "kup sobie" cena rynkowa ok 140zł

jeszcze raz ma ktos moze ebooka?

prosze na [email protected]
strony internetowe: Błonie, Brwinów, Pruszków, Milanówek, Grodzisk Mazowiecki
Awatar użytkownika
proktor
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 28 Kwi 2005, 19:59

Postprzez malutkia » 15 Lip 2005, 12:06

PostUA:

EJ!!
Ale to ja bylam pierwsza! Szukam jej w jak najtanszej cenie. I bardzo mi na tym zalezy. Wiec jezeli ktos z was ja ma i nie jest juz potrzebna (watpie zeby nie byla potrzebna, ale nadzieje trzeba miec zawsze) to plz skontaktujcie sie ze mna.
Pozdrowka mala!
Awatar użytkownika
malutkia
Postujący
Postujący

Postprzez proktor » 15 Lip 2005, 19:29

PostUA:

malutkia napisał(a):EJ!!
Ale to ja bylam pierwsza! Szukam jej w jak najtanszej cenie. I bardzo mi na tym zalezy. Wiec jezeli ktos z was ja ma i nie jest juz potrzebna (watpie zeby nie byla potrzebna, ale nadzieje trzeba miec zawsze) to plz skontaktujcie sie ze mna.
Pozdrowka mala!

:P

ja sie zapytalem czy ktos ma moze jakiegos ebooka(ksiazka komputerowa znaczy tak na dysku niewiem jak to sie mowi :D )

Pozdrowki duze :P
strony internetowe: Błonie, Brwinów, Pruszków, Milanówek, Grodzisk Mazowiecki
Awatar użytkownika
proktor
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 28 Kwi 2005, 19:59

Postprzez zebra » 16 Lip 2005, 00:15

PostUA:

Hmmm. Nie chcę się wtrącać, ale już nieraz tak było, że programiści szukający jakichkolwiek źródeł wiedzy o języku C++, twierdzili, że nikt przy zdrowych zmysłach nie będzie kupował książek po kilkadziesiąt (albo nawet kilkaset) złotych. Poza tym wiem, że informacji o programowaniu jest naprawdę mało, jeżeli chcemy zająć się tym bardziej profesjonalnie. Na dodatek wszystkie czasopisma zamieszczają wersję Builder. Licencja ta umożliwia tylko tworzenie programów niekomercyjnych. Podejrzewam, że niewiele osób stać byłoby na wykupienie takiej komercyjnej licencji. W tym wypadku warto zainteresować się darmowymi pakietami, na przykład DevCpp... Natomiast patrząc na to wszystko z innej perspektywy (bardziej praktycznej) to jeśli ktoś chce zarabiać (duże) pieniądze, programując komercyjne aplikacje, to może odżałować (przykładowo) 150 złotych na książkę. Powinien też kupić od Borlanda komercyjnego C++. Moim skromnym zdaniem, taki układ jest uczciwy. Natomiast nauka nie powinna kosztować zbyt dużo. Nie chcę narzucać tutaj swojego zdania, bo nie wiem, czy ty malutkia i proktor macie zamiar zajmować się programowaniem w celach komercyjnych (czyt. zarobkowych). Pozdrawiam!
zebra
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 11 Cze 2005, 21:40
Miejscowość: ...Stąd

Postprzez malutkia » 16 Lip 2005, 09:43

PostUA:

Wiesz zebra, ja ucze sie C++ z pasji. Nie zamierzam (przynajmniej narazie) na tym zarabiac. Chce znac C++ bo mnie to wciaga i dlatego szukam o tym bardzo dabrej ksiazki. W koncu kto moze napisac lepsza ksiazke o jezuku programowania jak nie sam jego tworca? I szukam jej po nizszej cenie zeby od kogos odkupic bo cena sklepwa jest serio dosc wygorowana.
Wiec jezeli ktos ma ja do sprzedania to bardzo prosze o kontakt.
Z gory dziekuje pozdrowka mala!!
Awatar użytkownika
malutkia
Postujący
Postujący

Postprzez zebra » 16 Lip 2005, 16:23

PostUA:

W porządku. Tylko może zakup tej książki potraktuj jako inwestycję na przyszłość. Jeżeli teraz traktujesz to jako pasję, to w przyszłości może się to zamienić na jeden ze sposobów zarabiania pieniędzy, a wtedy wkład w książkę szybko się zwróci... Jeżeli to ci jednak nie odpowiada, to życzę szczęścia w poszukiwaniu książki po niżeszej cenie! Mam jeszcze jedno pytanie, zamierzasz zakupić od Borlanda komercyjnego C++?
zebra
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Postprzez malutkia » 16 Lip 2005, 16:32

PostUA:

Pominmy to pytanie ;)
Szczerze mowiac to wiedzialam, ze nikt z tego forum nie bedzie mial czegos tak cennego na zbyciu.. Chcialam sie tylko upewnic, zebym potem nie zalowala...
Awatar użytkownika
malutkia
Postujący
Postujący

Postprzez zebra » 16 Lip 2005, 16:37

PostUA:

Pomińmy to pytanie;) Hmmm. Dobrze, jak wolisz;) Książka to rzeczywiście cenny nabytek i nawet, gdyby ktoś ją posiadał, to nie wiem, czy chciałby się jej pozbyć;) Szukałaś w internecie alternatywnych źródeł, na przykład ebooka?
zebra
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Postprzez siwy144 » 17 Lip 2005, 00:06

PostUA:

takie coś znalazłem [strona nie jest już dostępna]
Awatar użytkownika
siwy144
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 25 Mar 2005, 01:59
Miejscowość: Sulechów

Postprzez zebra » 18 Lip 2005, 16:17

PostUA:

[strona nie jest już dostępna]
Co prawda tylko e-book, ale to zawsze coś;) Plik torrent, do ściągnięcia na przykład przez Bit Cometa;) Znajdziecie na INSTALKACH:) Pozdrawiam serdecznie!
zebra
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Powróć do Free Post

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Brak zarejestrowanych użytkowników