przez zebra » 16 Lip 2005, 00:15
UA:
Hmmm. Nie chcę się wtrącać, ale już nieraz tak było, że programiści szukający jakichkolwiek źródeł wiedzy o języku C++, twierdzili, że nikt przy zdrowych zmysłach nie będzie kupował książek po kilkadziesiąt (albo nawet kilkaset) złotych. Poza tym wiem, że informacji o programowaniu jest naprawdę mało, jeżeli chcemy zająć się tym bardziej profesjonalnie. Na dodatek wszystkie czasopisma zamieszczają wersję Builder. Licencja ta umożliwia tylko tworzenie programów niekomercyjnych. Podejrzewam, że niewiele osób stać byłoby na wykupienie takiej komercyjnej licencji. W tym wypadku warto zainteresować się darmowymi pakietami, na przykład DevCpp... Natomiast patrząc na to wszystko z innej perspektywy (bardziej praktycznej) to jeśli ktoś chce zarabiać (duże) pieniądze, programując komercyjne aplikacje, to może odżałować (przykładowo) 150 złotych na książkę. Powinien też kupić od Borlanda komercyjnego C++. Moim skromnym zdaniem, taki układ jest uczciwy. Natomiast nauka nie powinna kosztować zbyt dużo. Nie chcę narzucać tutaj swojego zdania, bo nie wiem, czy ty malutkia i proktor macie zamiar zajmować się programowaniem w celach komercyjnych (czyt. zarobkowych). Pozdrawiam!