przez santana34444 » 10 Lis 2008, 17:36
UA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.0.3) Gecko/2008092417 Firefox/3.0.3
Na święta które już są za miesiąc z hakiem mam zamiar poprosić o parę rzeczy (nowa płyta główna, obudowa, zasilacz i nagrywarka), a za pieniądze ze sprzedaży moich obecnych części (obecnej płyty głównej, procka, kości pamięci RAM 512 MB, obudowy, zasialacza i nagrywarki i jeszcze być może grafiki) chce sobie sprawić oryginalną Viste Home Basic albo Home Premium. Obok niej chce postawić Linuxa Ubuntu. Oba systemy chciałbym żeby były 64 bitowe gdyż chce pomyśleć przyszłościowo jeśli chodzi o rozbudowę kompa. System 32-bitowy obsługuje pamięci do 4 GB więc jak już włożę 4 GB a taki mam zamiar wkrótce system 32 BIT już mi ich w pełni nie obsłuży. I tu siię nasuwa moje pytanie jak się mają programy do systemów 64-bitowych? Dodam że na linuxa będe wykorzystywał do interenetu, a windowsa do gier i prac biurowych (Microsoft Office) i telewizji. Nie wiem jak to z linuxem ale słyszałem że windows 64 bitowy i programy to duże problemy. Na linuzie bym miał takie programy jak jakiś odtwarzacz filmów i muzyki jakaś przeglądarka zdjęć, jakiś odpowiednik NERO, a na windowsie tylko gry najważniejsze sterowniki, sterownik karty telewizyjnej, antywirus Kaspersky Internet Security no i Office'a. Chce wiedzieć czy w takiej konfiguracji programy nie będą mi się gryzły.