TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

system x64 brak dzwieku i obrazu

Tematyka związana z kompresją i dekompresją obrazu oraz dźwięku.

system x64 brak dzwieku i obrazu

Postprzez irek_hd1 » 08 Lip 2009, 01:18

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; pl; rv:1.9.0.11) Gecko/2009060215 Firefox/3.0.11 (.NET CLR 3.5.30729)


witam wszystkich jak pisałem w temacie mam Viste x64 i problem z odtwarzaniem filmów brak obrazu i dźwięku instalowałem k-lite codek 64bit ale nic nie pomógł to wyczytałem żeby do Visty x64 instalować kodek cole2k.media i sprawa załatwiona ale w moim przypadku jest to 50% powodzenie bo mam obraz ale bez dźwięku (oglądam na Windows Media Player) mam nadzieje ze wy coś poradzicie bo mnie już siły opadają dzięki za pomoc-Irek
irek_hd1
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 5
Dołączenie: 08 Lip 2009, 00:58

Re: system x64 brak dzwieku i obrazu

Postprzez Palacio » 08 Lip 2009, 08:59

PostUA: Opera/9.52 (Windows NT 5.1; U; pl)


Podaj model nazwę i model płyty głównej, pewnie nie masz sterowników audio, stąd te problemy.
Awatar użytkownika
Palacio
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum
 
Posty: 2625
Dołączenie: 05 Paź 2007, 20:14
Miejscowość: Władywostok
Pochwały: 82

Re: system x64 brak dzwieku i obrazu

Postprzez irek_hd1 » 08 Lip 2009, 11:57

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; pl; rv:1.9.0.11) Gecko/2009060215 Firefox/3.0.11 (.NET CLR 3.5.30729)


sterownik audio posiadam jak się nie mylę jet to u mnie Realtek High Definition Audio Driver puszczając np. muzykę mam dźwięk tylko w przypadku filmów nie mam dźwięku-Irek
irek_hd1
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 5
Dołączenie: 08 Lip 2009, 00:58

Re: system x64 brak dzwieku i obrazu

Postprzez Palacio » 08 Lip 2009, 21:42

PostUA: Opera/9.64 (Windows NT 5.1; U; pl) Presto/2.1.1


Zobacz czy ta sama sytuacja będzie się powtarzać, jeśli film odtworzysz programem GOM Player. Jeżeli tak, zainstaluj kodek ffdshow.


Autor postu otrzymał pochwałę
Awatar użytkownika
Palacio
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum
 
Posty: 2625
Dołączenie: 05 Paź 2007, 20:14
Miejscowość: Władywostok
Pochwały: 82

Re: system x64 brak dzwieku i obrazu

Postprzez irek_hd1 » 09 Lip 2009, 01:10

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; pl; rv:1.9.0.11) Gecko/2009060215 Firefox/3.0.11 (.NET CLR 3.5.30729)


Palacio dzięki pomogło a ja się cały miesiąc z tym męczyłem napisze co zainstalowałem to inni będą tez wiedzieć zainstalowałem pierwsze GOM Player po uruchomieniu filmu to samo bez głosu ale GOM P. wypisał ze brakuje mi kodek wiec zainstalowałem jeszcze tak jak pisałeś ffdshow ale to tez nie pomogło dopiero po instalacji Real Alternative pojawił się głos(wyczytałem jak odpisywałeś innym osobom żeby instalowali Real Alternative)teraz mam dźwięk na wszystkich odtwarzaczach dzieki wielki i pozdrowienia-irek

p.s do następnego problemu :))))))))
irek_hd1
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 5
Dołączenie: 08 Lip 2009, 00:58

Re: system x64 brak dzwieku i obrazu

Postprzez irek_hd1 » 10 Lip 2009, 00:10

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; pl; rv:1.9.0.11) Gecko/2009060215 Firefox/3.0.11 (.NET CLR 3.5.30729)


Palacio mam jeszcze jedno pytanko znasz jakiś program który mi przerzuci obraz i dźwięk filmu na telewizor?Irek
irek_hd1
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 5
Dołączenie: 08 Lip 2009, 00:58

Re: system x64 brak dzwieku i obrazu

Postprzez nawrok888 » 10 Lip 2009, 15:18

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.0.11) Gecko/2009060215 Firefox/3.0.11


irek_hd1 napisał(a):Palacio mam jeszcze jedno pytanko znasz jakiś program który mi przerzuci obraz i dźwięk filmu na telewizor?Irek

do tego nie potrzeba żadnych specjalnych programów....potrzebny jest odpowiedni kabel do podłączenia komp>>tv i odpowiednie ustawienia parametrów karty graficznej...jaką masz kartę graf.?

pozdro!
Piszę poprawnie po polsku.

Nie dyskutuj z idiotą... Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem zniszczy doświadczeniem....
Awatar użytkownika
nawrok888
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie
 
Posty: 754
Dołączenie: 22 Sie 2007, 19:15
Miejscowość: Inowrocław
Pochwały: 3

Re: system x64 brak dzwieku i obrazu

Postprzez irek_hd1 » 11 Lip 2009, 00:03

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; pl; rv:1.9.0.11) Gecko/2009060215 Firefox/3.0.11 (.NET CLR 3.5.30729)


nVidia geforce GT 120
irek_hd1
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 5
Dołączenie: 08 Lip 2009, 00:58


Powróć do Kodeki

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Brak zarejestrowanych użytkowników

cron