przez rybaglog » 28 Lut 2006, 21:12
UA:
Oki
To czuje, że trzeba poświęcić tej sprawie więcej czasu.
Więc kolejno:
1) Mam nowy komputer, wkładam płyte z win XP, Włącza się instalatar. Na początku po wgraniu sterowników do płyty głównej, zanim jeszcze zacznie się właściwa instalacja, można wybrać opcje za pomocą któych tworzy się partycje. I wszystko byłoby świetnie gdyba nie to, że instalator XP widzi tylko 130 GB no może z jakimś kawałkiem. Mam dysk 200 GB więc trochę mi szkoda.
2) Próby z dyskietką startową i fdsik-iem z win 98 nie przeszły, nie pamiętam już o co tam chodziło, czy Fat 16 nie chciał się później zamienić na NFTS w XP
ale nie dało się w ten sposób
3) Wiem, że istnieje program botowalny z płyty CD, który pod dosem pozwala zakładać partycję i nie chodzi mi o fdiska - Wiem bo jak składałem (całkiem niedawno) sobie komputer to mi sympatyczny gość w serwisie (a są jeszcze tacy w serwisach) założyl partycje na dysku. A teraz mój krewny kupił sobie analogiczny komputer i "leży" bo On już nie miał kompetentnego i symaptycznego Pana w serwisie
Próbuję to rozgryźć bo mam sprawnego kompa i dostęp do neta a mój krewny jest uziemionyl
4) Nie próbowałem dyskietki z Win ME jeśli fdisk na niej znacząco rózni się od tego z 98 to może to być dobry pomysł - w tym miejscu kolejne pytanie , nie mam już napędu FDD jak się tworzy "CD startowy" z Win ME
Dzięki za dotychczasową pomoc