TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Szybka pomoc z routerem...

Problemy dotyczące sieci Internet, konfiguracja sieci LAN, WLAN, konfiguracja serwerów. Rozdzielanie połączeń internetowych. Rozwiązywanie problemów związanych ze sprzętem i oprogramowaniem. Routery, huby, switche, anteny itp.

Szybka pomoc z routerem...

Postprzez Gacek17 » 21 Lip 2007, 16:17

PostUA:

Chcialbym abyscie pomogli mi w skonfigurowaniu polaczenia internetowego poprzez mode. Mam modem netii i kupilem router TD-8841
Po odlaczeniu modemu i w to miejsce wlaczeniu routera nie mam polaczenia z netem chodz lampka adsl sie swieci. Dlatego prosze was o napisanie mi jak mam to podlaczyc i potem jak skonfigurwac

Router jest wraz z modemem i switchem
Gacek17
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 27 Wrz 2006, 18:55

Postprzez zYGuś » 21 Lip 2007, 20:37

PostUA:

hmmm przedstawie mój schemat połaczenia

Modem --- > Switch/Router ---- > kompy

no to tak, kabel z modemu podłanczasz pod pierwszą wtyczke w routerze później robisz to samo z np dwoma pozostałymi kablami tylko podłanczasz do kompa, problem z rozłączeniem neta nie powinno być i nie trzeba nic konfigurować to chyba ze w windowsie, ale jak mi wiadomo windows sam wykrywa połączenie przy pponownej instalacji lub po przez kreatora konfiguracji sieci, nie zapomnio podłączyć zasialcz do routera :)

moze coś pomorze :)
:arrow: ..::: Pozdro :::.. :wink:
===============
zYGuś
Postujący
Postujący

Dołączenie: 28 Gru 2006, 23:23
Miejscowość: UK

Postprzez Gacek17 » 22 Lip 2007, 09:59

PostUA:

Ja mam tak ze modem + router + switch to jedno
Podlaczam modem do kompa przez usb potem do tego tez podlaczam linie telefoniczna a nastepnie kablem rj45 podlaczam do 2 kompa
Tylko ze i tak net nie chodzi. Gdziesz wyczytalem ze trzeba cale oprogramowanie netii odinstalowac i potem ie bawic ale jeszcze tego nie robilem
Gacek17
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 27 Wrz 2006, 18:55

Postprzez stik » 29 Lip 2007, 09:36

PostUA:

Wejdź może na stronę producenta:
http://www.tp-link.com/support/download ... =TD%2D8841

tam są sterowniki do USB i podręcznik użytkownika :D
stik
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 17 Cze 2007, 20:26

Postprzez darkman » 29 Lip 2007, 10:01

PostUA:

Kabel RJ-11(linia telefoniczna) podłączasz pod router, a potem kablami RJ-45(kabel sieciowy nie skrosowany) podlaczasz router do kart sieciowych w dwóch kompach.
darkman
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 28 Maj 2006, 12:17
Miejscowość: Kraków

Powróć do Sieć Internet, Sieci LAN, WLAN

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Brak zarejestrowanych użytkowników