Sugestie, uwagi dotyczące strony. Nie boimy się opinii - piszcie!
Zablokowany temat

Szybkość Forum

09 Lip 2007, 18:26

Być może temat ten był już poruszany niejednokrotnie ale przeglądając dzisiaj forum przy niecałych 500 użytkownikach powaliła mnie prędkość wczytywania się podstron. Poza tym co jakiś czas pokazał mi się wesoły komunikat o problemie w połączeniu z bazą danych.

09 Lip 2007, 18:36

No ja też mam tak :roll: Czasami strasznie dlugo ładuje sie strona lub występuje błąd Debug Mode czy jakoś tak :roll: Są prześwity ze szybko ale to wraca :roll:

09 Lip 2007, 19:19

Tak jest , coś sie dzieje od paru dni.

09 Lip 2007, 19:20

Mi też zdarzyło się to kilka razy... Trochę denerwujące

09 Lip 2007, 20:14

Pracujemy nad rozwiązaniem tego problemu.

09 Lip 2007, 22:23

rumun, pisałem już o tym w SB kilka dni temu ale tutaj zacytuje:
[Nie 18:48] LucaS: Mirahz (lub rumun). Forum jest na tym samym serwerze co pliki ze strony glownej? Chyba jak duzo osób pobiera pliki to forum strasznie muli... czasami na zaladowanie tematu trza czekać kolo minuty... a reszta stron jak onet czy wp działa bez problemu... pz
[Nie 18:48] LucaS: pzdr*

Jak forum jest na tym samym serwerze to może przenieść je na inne?

Chyba, że problem tkwi w innym szczegole, nie znam się dobrze na tym :]

09 Lip 2007, 23:12

pewnie w finansowych szczegółach... ja nie nazekam, forumc chodzi mo dobrze, czasami ma zawiechy zazwyczaj w niedziele o 12-15

10 Lip 2007, 11:26

Wieczory są najgorsze, tak po 21 to musi strasznie. Np wczoraj to troche się naczekałem na załadowanie tematu.

10 Lip 2007, 11:45

Najlepiej tak popracujcie żeby forum stało na silniku Invision Power Board, a nie phpbb chyba że macie zamiar wprowadzić phpbb3(choć to doprowadza ludzi do małej nerwicy).

10 Lip 2007, 12:35

Takie zmulanie jest spowodowane duza iloscia uzytkownikow na forum. Godziny szczytu rzeczywiscie moga byc nieprzyjemne i tez mnie denerwuje kilka szczegolow.

Bedziemy pracowac nad tym, aby forum chodzilo lepiej... .

19 Sie 2007, 20:48

Witam tez wam muli tak forum? Co chwila występuja jakies bledy moglibyscie cos w koncu zrobic? Ten problem wysteouje juz bardzo dlugo moze w koncu jest czas najwyzszy cos ztym zrobic?

19 Sie 2007, 21:37

na cokolwiek klikne to mi debug mode wyskakuje... dopiero jak dam odswiez
to jest normalnie

19 Sie 2007, 22:02

Hmm...mam to samo jak wszyscy.Nawet teraz wyskoczył mi DEBUG MODE :D
Gorsze od tego jest to,że musze się logować 2-3 razy,żeby zatrybiło.
MySQL coś szwankuje chyba.

19 Sie 2007, 22:16

Nie dość że błędy , to jeszcze szokująca prędkość klikam "Odpowiedź" idę robić herbatę wracam a tu jeszcze się wgrywa :D. Ciekawe ile poczekam jak kliknę wyślij....

20 Sie 2007, 00:45

destyny napisał(a):Nie dość że błędy , to jeszcze szokująca prędkość klikam "Odpowiedź" idę robić herbatę wracam a tu jeszcze się wgrywa :D. Ciekawe ile poczekam jak kliknę wyślij....
Ja jak wrzucałem dziś logi to czekałem z 1 min aż sie wrzuci :P
Zablokowany temat