TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Szybsze pobieranie z stron WWW

Nie możesz znaleźć potrzebnej aplikacji, napisz o tym, a na pewno użytkownicy forum postarają się pomóc.

Szybsze pobieranie z stron WWW

Postprzez tirex52 » 24 Sie 2007, 15:42

PostUA:

Mam pytanie słyszałem, że istnieje jakiś program do szybszego pobierania plików z internetu. Mam IDM ale prawdę mówiąc nie zauważyłem jakieś różnicy.
Awatar użytkownika
tirex52
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 25 Sty 2007, 00:19
Miejscowość: Miękowo city :>

Postprzez Bozz » 24 Sie 2007, 15:49

PostUA:

Zobacz tutaj: http://www.instalki.pl/programy/downloa ... ie_plikow/
Polecam FlashGet. Nie spodziewaj się znacznego polepszenia ;)
Pobieranie plików zależy przede wszystkim od łącza i jeśli chodzi o przyśpieszenie pobierania to tutaj masz niewielkie pole manewru
Awatar użytkownika
Bozz
Moderator
Moderator

Dołączenie: 21 Sie 2006, 14:08
Miejscowość: 49°54' N 21°03' E
Pochwały: 20

Postprzez JEDREK » 24 Sie 2007, 16:46

PostUA:

Menedżery pobierania są tylko po to aby w razie zaniku zasilania/połączenia nie stracić już pobranych danych
Flash Get jest rzeczywiście bardzo dobry, Pozwala dokładnie zaplanować pobieranie (a najnowsza wersja działa w sieci Bit Torrent) ale warto też zainstalować do fire foxa wtyczkę Down Them All
jesli chodzi o przyspieszenie pobierania to są programy typu C Fos Speed (ale te programy mają jako główne zadanie zamulać kompa)
Ja tu tylko sprzątam... ;)

i5 3570 @ 4,3 GHz + Noctua NH-U12P, Asus P8Z77-V, Corsair DDR3 2x8GB @ 2060MHz CL10 Ven., MSI GTX 1080 8GB, Samsung SSD 850 EVO 1 TB, Samsung DVD SH-222BB, NZXT Tempest, Corsair AX860i 860W, WIN 10 [x64]
Awatar użytkownika
JEDREK
Moderator
Moderator

Dołączenie: 11 Mar 2006, 19:27
Miejscowość: W ch** daleko z każdej strony xD (51° 24' N, 19° 41' E)
Pochwały: 24
Sprzęt: Komputer PC, Asus ZenFone 5Z

Postprzez Mefisto » 24 Sie 2007, 16:51

PostUA:

Kiedyś grałem w tibie i miałem problemy z pingiem zainstalowałem cFos Speed pograłem z godzinę - dwie (nie zauważyłem różnicy z lagami), ale po jakimś czasie gdy się chciałem zalogować miałem bana na IP na 24h podejrzewam, że to wina cFosa, co do zamulania kompa to też jest dobry w tym.

@Down.
To było dawno temu to już nieważne czemu był ten ban ale faktem jest, że nigdy nawet na 30 min nie było bana, a tu nagle po zainstalowaniu cFosa na 24h miałem IP zblokowane (być może mieszał coś cFos i robił jakieś zakłócenia między serwerem a klientem i za to dostałem, ale to już jest nieważne)
Ostatnio edytowany przez Mefisto 24 Sie 2007, 17:49, edytowano w sumie 2 razy
Awatar użytkownika
Mefisto
Postujący
Postujący

Dołączenie: 02 Cze 2007, 20:40
Miejscowość: Warszawa

Postprzez niunka » 24 Sie 2007, 17:37

PostUA:

tirex52 nie ma programow do przyspieszania pobierania plikow wszystko zalezy od lacza serwera i programow zabezpieczajacych , to ma wplyw na transfer.
Mozna jedynie uzyc programow do pobierania plikowktore to znacznie ulatwiaja,tak jak pisali poprzednicy.

Bozz Flash Get w wersji free to syf zawierajacy oprogramowanie szpiegowskie jedynie warta polecenia jest pelna wersja za ktora trzeba niestety placic co mija sie z celem bo jest duzo darmowych odpowiednikow.

JEDREK cFos nie jest programem to starownik laczaktory bardzo poprawia wydajnosc naszego lacza przy graniu korzystaniu z sieci p2p itd.Jest to dosyc tania aplikacja i to sa dobrze wydane pieniadze.

Mefisto bana napewno nie dostales za to ze uzywales cFosa,dwa cFos nie zamula nie jest pamieciozerny.
Awatar użytkownika
niunka
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 08 Maj 2005, 15:21
Miejscowość: Kempten
Pochwały: 1

Postprzez Bozz » 24 Sie 2007, 17:39

PostUA:

Tylko kto powiedział, że ja mu polecam wersję "free"... ;) Ja korzystam z pełnej i jestem zadowolony
Awatar użytkownika
Bozz
Moderator
Moderator

Dołączenie: 21 Sie 2006, 14:08
Miejscowość: 49°54' N 21°03' E
Pochwały: 20

Powróć do Poszukiwani!

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]