TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Kto wie do jakich parametrów mogę przetaktować mojego AMD Athlona XP 2000+ bez kupowania nowych wentylatorów??? Proszę podać mi prędkość w MHz. Z GÓRY DZIĘKUJĘ
Na AsRocku to dużo nie zadziałaś jeśli chcesz się bawić w OC to zmień płytę główną na jakąś Abita lub MSI bo twoja raczej się do tego nie nadaje i ja osobiście bym za bardzo nie wojował na twoim kompie z podkręcaniem.
Jesteś Polakiem?? Szanuj swój język ojczysty !!! Błędy się zdarzają każdemu ale nie 4 w jednym krótkim zdaniu
A może wiecie jakie taktowania moż mieć najwięcej procesor AMD Athlon XP 2600+.
Jeśli chodzi o płytę główną, to nie mam super porażającej: Biostar M7VIT Bravo.
Aktualnie taktowanie procesora mam nastawione na 2,08 GHz przy 256 MB pamięci. Jeśli chodzi o wiatraczek od procesora to firmy nie pamiętam.
I jeszcze mam takie malutkie pytanko; czy mój procesor (wyżej napisane) jest leszpy czy gorszy od AMD Sempron 2800 ? Posiada on 2 GHz. Ale wiem, że szybkość nie zawsze zależy to od taktowań zegara.
Witam ja równiez mam AMD Athlon 3000+ z taktowaniem rdzenia 1.81
i mam na płycie Gigabyte Ga-k8-nf
Jak radzicie? Do ilu moge go podkrecic na standartowym wentylatoze ?
I czy mam sie bawic rejestrem,programem,czy Biosem ? Prosze o pomoc.
Miałem kiedys program easy tune do mojego procka ale zabardzo nie widziałem zmian przy podkrecaniu moze mam cos zablokowane ?
A może lepiej daj se spokój. Na syfnym zasilaczu, równie syfnym mobo i chłodzeniu co najwyżej kompa spalisz.
Rejestr to ty lepiej w spokoju zostaw bo nic tam nie podkręcisz a programy tym bardziej. W biosie w ustawieniach taktowania nic nie hackuj bo będą fajerwerki.
Mam podobny sprzęt i niepróbuję zbytnio podkręcac go bo na tym sprzęcie to niema co ,a tak chociaż nadaję się do starszych gierek i hoc działa. Jak już się ktoś uprze na podkręcanie to doradzam kupno nowej zasiłki bo te na których zazwyczaj jeździmy są CODEGENA! i nawet bez podkręcania warto sobie załatwi w miarę przyzwoitą zasiłkę. A po drugie nikt wam niepoda na ile trzeba ustawic wasz mnożnik i jakie napięcie. Każdy prubuje i jak ktoś chce się zainteresowac podkręcaniem to wysyłam pod adres www.purepc.pl.