posłużę się tutaj artykułem z tej strony
http://tdu.gry-online.pl/readarticle.php?article_id=92
Aby cieszyć się grą online w Test Drive Unlimtied i móc poźniej np. zarządzać listą kontaktów z gry, musimy wcześniej założyć konto na gamespy.co
Do samej gry online nie jest to konieczne, tymbardziej jeżeli nie chcemy narażać się na stres związany z tonami formularzy do wypełniania.
Aby utworzyć gamespyid musimy wejść na głowna stronę gamespy i kliknąć odnośnik Join today!.
Automatycznie zostaniemy przeniesieni na strone rejestracji.
Uzupełniamy wymagane pola i zgadzamy się z regulaminem (Terms of Service). kiedy system uzna, że nasze dane są poprawnie wpisane, na nasz adres e-mail (wcześniej podany w formularzu) wyśle kod aktywacyjny potrzebny do uruchomienia konta.
Kod ten należy skopiować, i wkleić go do formularza znajdującego się zaraz po zalogowaniu na gamespy. To byłby już koniec zakładania konta na gamespy.com
Teraz aby grać online, należy stworzyć nowy profil w grze.
W pola wpisujemy swoją
1. ksywke - nie moze sie zgadzać z gamespy bo powoduje to błędy takie jak: Nie można połączyć się z serwerem, sprawdź swoje ustawienia połączenia albo Użytkownik o takiej ksywce już istnieje pod innym hasłem
2. adres e-mail i hasło do konta na gamespy ktore muszą zgadzać się z naszym gamespyid.
Zaznaczamy pole obok loga gamespy, przyciskamy ok i gramy! Niestety nie ma możliwości zmiany typu gry z offline na online.
Niektóre osoby (w tym ja miałem) mają/mieli kłopoty z tworzeniem konta. Postaram się wytłumaczyć jak działa to całe gamespy.
Zarządzać swoimi profilami na koncie gamespy można na stronie gamespyid.com Z niej dowiedzieć się można jakie profile istnieją pod naszym adresem e-mail, i tych których nie chcemy mieć można usunąć. Tutaj ważna notka:
Nie można całkowicie usunąć swojego adresu e-mail na gamespy, tylko profile na adresie pod którym się logujemy na gamespy.com
1. Aby móc zarządzać swoimi profilami trzeba najpierw pobrać program GameSpy Arcade
2. Po pobraniu i zainstalowaniu powyższego programu należy go włączyć utworzyć nowy profil
3. Aby tego dokonać klikamy na przycisk Login Wizard [Obrazek]
4. W pierwsze pole wpisujemy swój adres email którego używalismy do rejestracji na gamespy [Obrazek]
5. W drugie pole wpisujemy swoje hasło którego używalismy do rejestracji na gamespy [Obrazek]
6. Po poprawnym wypełnieniu zostaniemy przeniesieni do okna w którym wymienione są wszystkie profile stworzone pod naszym adresem e-mail
7. Należy zapisać sobie dane kont, których chcemy się pozbyć
8. Aby usunąć profil należy się wylogować, i kliknąć przycisk File/Delete profile [Obrazek]
9. Wypełniamy poprawnie dane i potwierdzamy usunięcie profilu