TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Telewizja - skazany na talerz?

Tutaj możecie pisać o czym się tylko podoba, tematyka dowolna... niekoniecznie związana z oprogramowaniem.

Telewizja - skazany na talerz?

Postprzez tomonek » 12 Sty 2009, 00:03

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; pl; rv:1.9.0.5) Gecko/2008120122 Firefox/3.0.5

Witam!

Posiadam videostradę (podstawowy pakiet) z internetem (0,5Mb/s) i telefonem (2000min darmowych na stacjonarne) wszystko w TP. Ale nie o to mi chodzi :) Skoro przez gniazdko telefoniczne 2 żyły mam telewizję, tyle że sygnał jest rozszyfrowywany przez live box i przekazywany do dekodera.

Ale w Aster też są dwie żyły tyle, że bezpośrednio podłączone są do telewizora i dzięki temu mamy telewizję z wszystkimi kanałami, ponieważ nie da się poszczególnym jednostką odciąć niektóre kanały(mam na myśli: na klatce schodowej jest jeden kabel od aster i po kolei rozdzielony na mieszkania).

Tak samo w TP jest jeden kabel rozgałęziany na mieszkania i tu nasuwa się moje pytanko skoro TP jak i Aster posiada telewizję to czy gdybym podłączy bezpośrednio kabel telefoniczny który oczywiście przerobię na z jednej strony do wejścia telewizora a z drugiej do gniazdka to czy bym miał telewizję??

Czy jestem skazany na talerz??

A tak po za tym to jak odbiera telewizję Ameryka, przecież zwykłej anteny to oni nie mają??

Proszę o szybką odpowiedź pozdrawiam!
tomonek
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 11 Sty 2009, 23:42

Powróć do Free Post

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]