TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Temperatura procesora

Tutaj możecie pisać o czym się tylko podoba, tematyka dowolna... niekoniecznie związana z oprogramowaniem.

Temperatura procesora

Postprzez katarina » 01 Lis 2006, 23:03

PostUA:

Witam

Mam ściągnięty HDD Termometr 1.3 beta ,i w związku z tym mam pytanko pokazuje mi cały czas temp.( tak po pól godzinie włączonego kompa) 62 stopnie C ,ja wiem że tak norma to 40 - 45 s.C .Czy zna ktoś coś też lekkiego spawdzonego (nie żaden systemowy kolos) którym bym mogła sprawdzić temperaturę procesora.
A tak jak by faktycznie była taka wysoka temp. to co zrobić z tym fantem??????????????? :)
Awatar użytkownika
katarina
Postujący
Postujący

Dołączenie: 12 Sie 2006, 23:17

Postprzez jonny » 02 Lis 2006, 08:50

PostUA:

Chodzi Ci o temp. HDD czy procesora . Jeśli procka to co to jest ?. AMD czy INTEL ?
https://www.instalki.pl/download/programy/windows/narzedzia/testowanie-i-diagnostyka/speedfan/
JPS
Awatar użytkownika
jonny
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 13 Lip 2006, 10:16
Miejscowość: Łódź

Postprzez kukaszr » 02 Lis 2006, 08:59

PostUA:

jeżeli masz procek Intela to ta temperatura jest jak najbardziej normalna ;) sam mam taki procek i temp. +-65 jest chyba dobra... Od czasu do czasu polecam rozebranie kompa, zdjecie wentylatora i przeczyszczenie kurzu z grila.
Chciałbym umrzeć we śnie jak mój dziadek... a nie jak jego pasażerowie głośno krzycząc :D
Awatar użytkownika
kukaszr
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 29 Gru 2005, 12:16
Miejscowość: Poznań
Pochwały: 2

Postprzez destyny » 02 Lis 2006, 09:20

PostUA:

Ja mam intela i mam (jak dzialam w windowsie) max 44*C jak wychodze z gry temperetura jest na 48*C a jak gram to nie wiem :) wiec nie masz czym sie przejmowac. Jak przesiadlem sie z AMD na Intela tez byłem w szoku ze te procki takie temperatury maja.
"Właściwością człowieka jest błądzić, głupiego - w błędzie trwać."
destyny
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Dołączenie: 02 Sie 2006, 09:16
Pochwały: 12

Temp. Procesora

Postprzez katarina » 02 Lis 2006, 11:40

PostUA:

jonny napisał(a):Chodzi Ci o temp. HDD czy procesora . Jeśli procka to co to jest ?. AMD czy INTEL ?
https://www.instalki.pl/download/programy/windows/narzedzia/testowanie-i-diagnostyka/speedfan/

Sciągnełam SpeedFan ale nie wiem co określa co np.
Tepm.1 -55 stop. C
Temp.2 - 2 stop. C
temp.3 - 40 stop. C
HD0 - 58 stop.C
:sad:
Awatar użytkownika
katarina
Postujący
Postujący

Dołączenie: 12 Sie 2006, 23:17

Postprzez destyny » 02 Lis 2006, 11:52

PostUA:

Wiec jak dla mnie to jest tak :

Tepm.1 -55 stop. C
Temperatura procesora.
Temp.2 - 2 stop. C
Temperatura wyjscia aux ?
temp.3 - 40 stop. C
Temperatura płyty głownej.
HD0 - 58 stop.C
Temperatura twardego dysku.
destyny
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Postprzez jonny » 02 Lis 2006, 12:07

PostUA:

W tym problem że trzeba samemu do tego dojść .
Niepokojąca jest temp HDD0 58 C.Może to błąd odczytu , jasli nie to stanowczo za wysoka. Wyłącz kompa ,na tyle żeby dobrze wystygł ,potem włącz i odrazu sprawdz speedfanem.

W spedfanie jest zakładka S.M.A.R.T. wejdz ,wybierz dysk ,wyświetli informacje -po lewej powinny być zielone kółka OK ,ponadto szukaj powyżej napisu "Perform an in-depth online analysis of this hard disk" kliknij to i połączy ze stroną która dokona dokładnej analizy dysku . Niestety po angielsku ale pokazuje też graficznie. .Jest tem również opis parametrów tego dysku i przedział temperatur jego pracy.[/url]
JPS
Awatar użytkownika
jonny
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 13 Lip 2006, 10:16

Postprzez destyny » 02 Lis 2006, 12:20

PostUA:

Nie lepiej sprawdzic everestem tam jest ladnie wszystko opisane :) ?
destyny
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Powróć do Free Post

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]