Tutaj możecie pisać o czym się tylko podoba, tematyka dowolna... niekoniecznie związana z oprogramowaniem.
Wyślij odpowiedź

Temperatura procesora

01 Lis 2006, 23:03

Witam

Mam ściągnięty HDD Termometr 1.3 beta ,i w związku z tym mam pytanko pokazuje mi cały czas temp.( tak po pól godzinie włączonego kompa) 62 stopnie C ,ja wiem że tak norma to 40 - 45 s.C .Czy zna ktoś coś też lekkiego spawdzonego (nie żaden systemowy kolos) którym bym mogła sprawdzić temperaturę procesora.
A tak jak by faktycznie była taka wysoka temp. to co zrobić z tym fantem??????????????? :)

02 Lis 2006, 08:50

Chodzi Ci o temp. HDD czy procesora . Jeśli procka to co to jest ?. AMD czy INTEL ?
https://www.instalki.pl/download/programy/windows/narzedzia/testowanie-i-diagnostyka/speedfan/

02 Lis 2006, 08:59

jeżeli masz procek Intela to ta temperatura jest jak najbardziej normalna ;) sam mam taki procek i temp. +-65 jest chyba dobra... Od czasu do czasu polecam rozebranie kompa, zdjecie wentylatora i przeczyszczenie kurzu z grila.

02 Lis 2006, 09:20

Ja mam intela i mam (jak dzialam w windowsie) max 44*C jak wychodze z gry temperetura jest na 48*C a jak gram to nie wiem :) wiec nie masz czym sie przejmowac. Jak przesiadlem sie z AMD na Intela tez byłem w szoku ze te procki takie temperatury maja.

Temp. Procesora

02 Lis 2006, 11:40

jonny napisał(a):Chodzi Ci o temp. HDD czy procesora . Jeśli procka to co to jest ?. AMD czy INTEL ?
https://www.instalki.pl/download/programy/windows/narzedzia/testowanie-i-diagnostyka/speedfan/

Sciągnełam SpeedFan ale nie wiem co określa co np.
Tepm.1 -55 stop. C
Temp.2 - 2 stop. C
temp.3 - 40 stop. C
HD0 - 58 stop.C
:sad:

02 Lis 2006, 11:52

Wiec jak dla mnie to jest tak :

Tepm.1 -55 stop. C
Temperatura procesora.
Temp.2 - 2 stop. C
Temperatura wyjscia aux ?
temp.3 - 40 stop. C
Temperatura płyty głownej.
HD0 - 58 stop.C
Temperatura twardego dysku.

02 Lis 2006, 12:07

W tym problem że trzeba samemu do tego dojść .
Niepokojąca jest temp HDD0 58 C.Może to błąd odczytu , jasli nie to stanowczo za wysoka. Wyłącz kompa ,na tyle żeby dobrze wystygł ,potem włącz i odrazu sprawdz speedfanem.

W spedfanie jest zakładka S.M.A.R.T. wejdz ,wybierz dysk ,wyświetli informacje -po lewej powinny być zielone kółka OK ,ponadto szukaj powyżej napisu "Perform an in-depth online analysis of this hard disk" kliknij to i połączy ze stroną która dokona dokładnej analizy dysku . Niestety po angielsku ale pokazuje też graficznie. .Jest tem również opis parametrów tego dysku i przedział temperatur jego pracy.[/url]

02 Lis 2006, 12:20

Nie lepiej sprawdzic everestem tam jest ladnie wszystko opisane :) ?
Wyślij odpowiedź