TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Test płyty głównej z drugiego komputera

Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.

Test płyty głównej z drugiego komputera

Postprzez rutilus » 10 Paź 2006, 01:25

PostUA:

Padła mi kolejna płyta główna mam wrażenie, że to port agp na którym jest kata graficzna bo do reszty prąd dochodzi (tak mi sie przynajmiej zdaje) i zastanawiam się czy jest dostępne oprogramowanie oraz okablowanie do sprawdzenia takiej płyty z drugiego komutera?
Chodzi mi o podłączenie zepsutej płyty głównej do zasialnia, sprawdzenie co padło na płycie przez spięcie z drugim kompem, który posiada odpowiednie oprogramowanie do przetestowania takiej płyty.

pozdrawiam
rutilus
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 10 Paź 2006, 01:11

Postprzez Hpest » 10 Paź 2006, 20:18

PostUA:

Jakoś nie słyszałem o takim czymś :roll: Zanieś płytę do serwisu może oni coś poradzą i dadzą ci odpowiedź. :)
Awatar użytkownika
Hpest
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Dołączenie: 23 Lip 2005, 22:37
Miejscowość: [E]lita..

Postprzez Mac » 10 Paź 2006, 20:40

PostUA:

Echhhh. Bierzesz procka, ramki, grafe, hdd idziesz do kumpla wpinasz do jego mobo. Sprawdzasz czy dziala i dobre. Jesli coś nie działa to po kolei eliminujecie. I jaki masz zasilacz??
Mac
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 21 Lip 2005, 19:07
Miejscowość: Żywiec
Pochwały: 6

Postprzez rutilus » 10 Paź 2006, 22:06

PostUA:

Dzięki panowie za odpowiedź !!

Hepst jasne, że można iść do serwisu, ale po to są fora żeby o takich sprawach sie dowiedzieć przez net. Mam nadzieje, że znajdzie sie ktoś kto udzieli mi odpowiedź, to ciekawa kwestia.

Mac metoda eliminacji czasami jest niezastąpiona :), ale ja chciałbym to w bardziej cywilizowany sposób wykonać, mam wrażenie że już kiedyś ktoś wpadł na taki dowcip :) a mój zasialcz to codegen 300x(szajs), ostatnio przekładałem go do drugiego kompa i chodził bez zastrzeżeń.

Gwoli wyjaśnienia miałem na niej wystrzelone dwa kondensatory ale wymieniłem i to nic nie zmieniło a płyta to gigabyte GA-8IE533.

pozdrawiam
rutilus
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 10 Paź 2006, 01:11

Postprzez Mac » 11 Paź 2006, 21:40

PostUA:

Zmien zasilacz to ci mobo nie będa padac.
Mac
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 21 Lip 2005, 19:07
Miejscowość: Żywiec
Pochwały: 6

Powróć do Sprzęt komputerowy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]