Posiadam laptop Toshiba Satellite L300-21Z z Windows Vista Home Premium 32-bit od prawie 3 lat.
W tym czasie raz jeden przeprowadziłem recovery z utworzonej przeze mnie płyty. Wszystko było dobrze,
lecz jakiś miesiąc temu komputer był już tak zawalony śmieciami, że musiałem recovery ponowić.
Wszystko fajnie, lecz po ok. 2 tygodniach laptop kilka minut po włączeniu zaczął się wieszać.
Przeprowadziłem recovery nr.3. Znowu wszystko fajnie, jedyny problem jaki miałem
to to, że z niewiadomych przyczyn uruchomienie utorrenta powodowało zawieszenie komputera tak,
jak to było przed recovery nr. 3. Któregoś dnia naszła mnie chęć na zainstalowanie C&C Generals.
Zainstalowałem podstawkę i dodatek, oraz zacząłem pobierać patche (przez przeglądarkę a nie aktualizator).
Jeden się ściągnął, instaluję, i nagle zawias, wszystko się zacięło... reset, trzecia "kolejka" paska ładowania...
BS:
If it is the first time bla bla bla...
STOP 0x00000024 (0x00190444, 0x86990368, 0xc0000102, 0x000000000)
Żadnych logów podać nie mogę, gdyż tryb awaryjny oraz wszystkie opcje dostępne pod f8 (łącznie z napraw komputer), powodują:
a) kolejny bluscreen (debug jądra systemu, wszystkie rodzaje trybu awaryjnego)
b) coś a'la: Program nie działa. Naciśnij ok aby wyłączyć komputer. (napraw komputer)
Co to jest? Wydaje się że to dysk, ale co z tym zrobić? Jakie są szanse na odzyskanie danych?
Przydałby się chociaż jakiś program do przeglądania dysków z poziomu bootowania czy cuś...
Z góry dzieki!