Skąd się biorą niesamowite przegięcia w korzystaniu z łącza internetowego za pomocą modemu iPlus?

Jest tak, że raz łączy bez nikakich a 20 razy za chiny! Zasięg jest ok. bo niemal w centrum Wrocławia, komóra idzie jak burza a to cholerstwo ma fochy? Nie mam pojęcia co jest grane? Czy to wina visty, modemu, czy coś mam powalone w systemie? Korzystam z tego Plusowego managera zamieszczonego w modemie, nie łączy, odinstalowuję, czyszczę CCleanerem instaluję od nowa i ... czasem załapie! Zainstaluje się poprawnie ale problem jest z zalogowaniem się do sieci. Aby odciążyć system, odinstalowałem co sie dało, nawet antywira wywaliłem, zaporę wyłączyłem, update również, kontrolę konta użytkownika... a w ogóle to mam tego iPlusa powyżej dziurek od nosa! Ale jeszcze do stycznia musze się z tym mordować, bo tak mam w umowie ale później koniec! To bubel że szkoda słów! Proszę o sprawdzenie loga z ComboFixa, bo już do tego się posunąłem, że samowolnie ten program użyłem, musiałem, po prostu nie widzę wyjścia! Trochę głupio się przyznać ale powiem - mam 60 lat, więc w informatyce biegły nie jestem, gdyż... przecież nie uczyli, nie było tego. Staram się dostosować do obecnych czasów, dlatego wpakowałem się w ten wynalazek. Proszę o pomoc bo mnie coś trafi i będziecie mieć dziadka na sumieniu!
Oto log
http://wklej.eu/index.php?id=44e7f30500