Logi, zabezpieczenie komputera, danych. Programy antywirusowe antyspyware, firewall itp.

Regulamin forum

1. Każdy temat powinien odzwierciedlać treść wątku.
2. W przypadku wklejania logów; należy je wykonać od razu przynajmniej z dwóch narzędzi: FRST oraz z GMER
3. Wszelkie logi proszę publikować na przeznaczonych do tego stronach a w poście wklejać tylko link.
4. Nie wskazane jest skracanie logów, należy wkleić cały - od początku, do końca.
5. Nie wskazane jest podczepianie się do tematów innych użytkowników - proszę założyć nowy temat w dziale Bezpieczeństwo, ułatwi to pomoc sprawdzającemu.
6. Osoby nie posiadające odpowiedniej wiedzy, nie powinny sprawdzać logów, ponieważ grozi to poważnym uszkodzeniem systemu lub aplikacji zainstalowanych na komputerze.
7. Należy dokładnie opisać problem, występujące objawy oraz wszelkie podjęte działania.
8. Każdy skrypt jest unikatowy, napisany dla każdego przypadku z osobna, więc nie może być stosowany przez innych.
9. W przypadku zamieszczenia zrzutu ekranu (screenshot'a) proszę korzystać z zewnętrznego serwisu oferującego hosting zdjęć.
Wyślij odpowiedź

Trudności z iPlusem

05 Sie 2011, 09:41

Skąd się biorą niesamowite przegięcia w korzystaniu z łącza internetowego za pomocą modemu iPlus? :shock: Jest tak, że raz łączy bez nikakich a 20 razy za chiny! Zasięg jest ok. bo niemal w centrum Wrocławia, komóra idzie jak burza a to cholerstwo ma fochy? Nie mam pojęcia co jest grane? Czy to wina visty, modemu, czy coś mam powalone w systemie? Korzystam z tego Plusowego managera zamieszczonego w modemie, nie łączy, odinstalowuję, czyszczę CCleanerem instaluję od nowa i ... czasem załapie! Zainstaluje się poprawnie ale problem jest z zalogowaniem się do sieci. Aby odciążyć system, odinstalowałem co sie dało, nawet antywira wywaliłem, zaporę wyłączyłem, update również, kontrolę konta użytkownika... a w ogóle to mam tego iPlusa powyżej dziurek od nosa! Ale jeszcze do stycznia musze się z tym mordować, bo tak mam w umowie ale później koniec! To bubel że szkoda słów! Proszę o sprawdzenie loga z ComboFixa, bo już do tego się posunąłem, że samowolnie ten program użyłem, musiałem, po prostu nie widzę wyjścia! Trochę głupio się przyznać ale powiem - mam 60 lat, więc w informatyce biegły nie jestem, gdyż... przecież nie uczyli, nie było tego. Staram się dostosować do obecnych czasów, dlatego wpakowałem się w ten wynalazek. Proszę o pomoc bo mnie coś trafi i będziecie mieć dziadka na sumieniu! :sad:
Oto log http://wklej.eu/index.php?id=44e7f30500

Re: Trudności z iPlusem

05 Sie 2011, 13:42

Combofix`a nie używamy ot tak. To silnie ingerujące w system narzędzie. {Podaj logi z OTL i GMER (poniżej instrukcje).

OTL -> viewtopic.php?f=22&t=13967#p107754.
GMER -> viewtopic.php?f=22&t=13967#p88736.
Wyślij odpowiedź