TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Trudności z wyłączeniam Komputera.

Tematyka związana z produktami firmy Microsoft.

Trudności z wyłączeniam Komputera.

Postprzez potus » 15 Lis 2006, 11:08

PostUA:

Cześć. Komp mi się nie wyłącza tylko zawiesza na oknie z napisem "Trwa zamykanie systemu Windows " Dzieje się tak zawsze tzn i po wyłączeniu poprzez Stary->Wyłącz komputer -> Wyłącz, i po krótkotrwałym naciśnięciu "wyłącznika głównego" na obudowie kompa. Jeżeli chcę wyłączyć komputer to muszę "długo przytrzymać "wyłącznik główny".
potus
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 02 Gru 2005, 23:42
Miejscowość: Z wielu różnych miejsc

Postprzez jonny » 16 Lis 2006, 10:06

PostUA:

Z przyciskiem głównym jest dobrze . Masz ustawione w biosie że musisz trzymać 4 sek. przycisk aby się wyłączył , ma to zapobiegać przypadkowemu wyłączeniu kompa przez dotknięcie przycisku .

Przeskanuj antyspyware i antywirem może system ma problem z zamknieciem połączenia sieciowego albo uruchomionych aplikacji.
JPS
Awatar użytkownika
jonny
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 13 Lip 2006, 10:16
Miejscowość: Łódź

Postprzez potus » 16 Lis 2006, 22:17

PostUA:

Nie wiem czy mam dobrze ustawione. Krótkie naciśnięcie zawsze powodowało to samo co Start->Wyłącz komputer-> Wyłącz, czyli zamknięcie wszystkich programów i dopiero wyłączenie. Długie przytrzymanie powoduję "hardwyłączenie" odrazu bez zamykania programów. Antyvirem przeleciałem a antyspywara nie mam więc nie wiem jakim. Jak uruchomie w trybie awaryjnym to idzie normalnie wyłączyć
potus
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 02 Gru 2005, 23:42
Miejscowość: Z wielu różnych miejsc

Postprzez dean99 » 24 Gru 2006, 19:47

PostUA:

Może usunełeś jakiś plik windows??
Ale najprostsze rozwiązanie to format
LFS to nie gra to rzeczywistość
Awatar użytkownika
dean99