Tematyka związana z produktami firmy Microsoft.
Wyślij odpowiedź

Trudności z wyłączeniam Komputera.

15 Lis 2006, 11:08

Cześć. Komp mi się nie wyłącza tylko zawiesza na oknie z napisem "Trwa zamykanie systemu Windows " Dzieje się tak zawsze tzn i po wyłączeniu poprzez Stary->Wyłącz komputer -> Wyłącz, i po krótkotrwałym naciśnięciu "wyłącznika głównego" na obudowie kompa. Jeżeli chcę wyłączyć komputer to muszę "długo przytrzymać "wyłącznik główny".

16 Lis 2006, 10:06

Z przyciskiem głównym jest dobrze . Masz ustawione w biosie że musisz trzymać 4 sek. przycisk aby się wyłączył , ma to zapobiegać przypadkowemu wyłączeniu kompa przez dotknięcie przycisku .

Przeskanuj antyspyware i antywirem może system ma problem z zamknieciem połączenia sieciowego albo uruchomionych aplikacji.

16 Lis 2006, 22:17

Nie wiem czy mam dobrze ustawione. Krótkie naciśnięcie zawsze powodowało to samo co Start->Wyłącz komputer-> Wyłącz, czyli zamknięcie wszystkich programów i dopiero wyłączenie. Długie przytrzymanie powoduję "hardwyłączenie" odrazu bez zamykania programów. Antyvirem przeleciałem a antyspywara nie mam więc nie wiem jakim. Jak uruchomie w trybie awaryjnym to idzie normalnie wyłączyć

24 Gru 2006, 19:47

Może usunełeś jakiś plik windows??
Ale najprostsze rozwiązanie to format

24 Gru 2006, 20:29

Nie odkopuj starych tematów! :evil:
Wyślij odpowiedź