TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Trudny Problem Odtwarzanie Filmów

Tematyka związana z kompresją i dekompresją obrazu oraz dźwięku.

Trudny Problem Odtwarzanie Filmów

Postprzez Ripper » 25 Wrz 2008, 21:56

PostUA:

Mam dość nietypowy problem któremu nie może pomóc nawet format komputera który wykonywałem kilkakrotnie a problem jest taki że mam kodeki do filmów gdy włącze filmy w obojetnie jakim programie vplayer, windows media player, winamp film nie jest odtwarzany slychac tylko dziwek a gdy mam ten sam film wlaczony na 2 programach film chodzi bez zarzutów razem z głosem, dziwne prawda.... Chce żeby film chodził po włączeniu w jednym programie. Proszę o Pomoc i Z Góry Dziękuje.

Pozdrawiam Ripper
Awatar użytkownika
Ripper
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 25 Wrz 2008, 21:50

Re: Trudny Problem Odtwarzanie Filmów

Postprzez mateusz x man » 25 Wrz 2008, 21:58

PostUA:

Próbowałeś Allplayer'a lub Subedit'a??? Pobierz któryś z tych odtwarzaczy+ kodeki FFdshow+Real Alternative i powinno działać.
Pozdrawiam
mateusz x man
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 09 Cze 2007, 13:15
Miejscowość: Kielce
Pochwały: 2

Postprzez Ripper » 25 Wrz 2008, 22:18

PostUA:

Tak próbowałem ja mam ffdshowa mi wszystko chodzi tak jak pisałem tylko żeby włączyć jakiś film musze najpierw odpalić windows media player w nim słyszę tylko dzwięk a filmu nie wysietla stopuje film i włanczam vplayera, lub allplayera i w nim odtwarza mi film + dźwięk ja poprostu nie chce włączać 2 programów chce żeby odrazu film chodził.... bardzo mnie to denerwuje....
Awatar użytkownika
Ripper
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez niunka » 26 Wrz 2008, 10:05

PostUA:

A wiec tak najpierw odinstalujesz wszystkie kodeki jakie masz poprzez panel starowania , dodaj usun programy,nastepnie uzyjesz programu JV 16 Power Tools -> https://www.instalki.pl/download/programy/windows/narzedzia/narzedzia-systemowe/jv16-powertools/ ktorym usuniesz pozostalosci po kodekach,wybierzesz z menu programu znajdz,albo wyszukaj w rejestrze , wpiszesz nazwe kodekow jakie miales zainstalowane np ffdshow ,program wyszuka wpisy,ktore musisz usunac.
Nastepnie klikasz prawym na Mój Komputer -> zarządzaj -> menedżer urządzeń -> rozwijasz -> kontrolery dźwięku , video, gier -> (klikasz dwa razy na) kodery-dekodery video -> właściwości i usuwasz wszystkie

oprócz:

iccvid
ir32_32
iyuv_32
msh261
msh263
msrle32
msvidc32
msyuv
tsbyuv

W tym momencie nie powinienes miec zadnych kodekow ani pozostalosci po nich.
Pobierasz i instalujesz te kodeki -> http://www.instalki.pl/programy/downloa ... ackage.php
Instalujesz tylko i wylacznie kodeki,jak beda jakies dodatki np player itp to je pomijasz,kodeki instalujesz w domyslnej konfiguracji.
Instalujesz tego playera i ustawiasz go jako domyslnego -> http://www.instalki.pl/programy/downloa ... Player.php
Jezeli cos nie zadziala to znaczy ze cos zrobiles nie tak,jezeli tak sie stanie to wracasz do tematu i opisujesz dokladnie w czym problem.
Awatar użytkownika
niunka
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 08 Maj 2005, 15:21
Miejscowość: Kempten
Pochwały: 1

Postprzez Ripper » 30 Wrz 2008, 19:29

PostUA:

Sorry że nie odpisywałem ale niestety nie byłem w domu dopiero dziś mogę przetestować sposób, komputer jest niedawno po formacie wiec nie ma zbyt wielu rzeczy i nie wiem dokładnie co skasować z panelu sterowania bo zanim zainstalowałem fddshow problem już był wiec to pewnie wina jakiś sterowników od kart dźwiękowych, procesorów itd mianowicie od jakiegoś sprzętu, dam screan z listą zainstalowanych na komputerze programów i sterowników:
ImageImage
Awatar użytkownika
Ripper
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez niunka » 01 Paź 2008, 19:58

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.0.3) Gecko/2008092417 Firefox/3.0.3

Postepuj tak jak napisalam wczesniej.
Sprawdz czy ten sam problem bedzie wystepowal z VLC playerem
http://www.instalki.pl/programy/downloa ... player.php

Podaj dokladnie model karty graficznej i jaki masz system.
Sprawdz czy w awaryjnym tez sie tak dzieje.
Awatar użytkownika
niunka
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Postprzez Ripper » 02 Paź 2008, 15:28

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.0.3) Gecko/2008092417 Firefox/3.0.3

Co do tego "Postepuj tak jak napisalam wczesniej." Napisalas ze musze skasowac wszystkie kodeki nie orietuje sie dokladnie ktore te sa kodeki z karty graficznej i innego sprzetu, skasowalem ffdshow i problem jest nadal.

Karta graficzna: WinFast A6600GT TDH

Image
Awatar użytkownika
Ripper
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez niunka » 05 Paź 2008, 21:07

Tu masz dokladniejszy opis co do kodekow
viewtopic.php?p=88691#p88691

Zobacz jeszcze VLCPlayer

Pobierz i zainstaluj Tool NVTweak , zaznacz na dole w oknie nView -> enable VMR Option.
Jezeli to niepomoze to skontaktuj sie pomoca techniczna producenta karty graficznej,bo to karta jest przyczyna wystepowania tego problemu.
Awatar użytkownika
niunka
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Postprzez Ripper » 21 Paź 2008, 19:18

Problem Został Rozwiązany ! Nie dzięki cierpliwości i pomocy użytkownika "niunka" Wielkie Dzięki !
Awatar użytkownika
Ripper
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez niunka » 22 Paź 2008, 07:01

Ripper napisał(a):Problem Został Rozwiązany ! Nie dzięki cierpliwości i pomocy użytkownika "niunka" Wielkie Dzięki !

A mozesz napisac czym to bylo spowodowane i w jaki sposob rozwiazales ten problem ?
Awatar użytkownika
niunka
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Powróć do Kodeki

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Brak zarejestrowanych użytkowników