pisze tutaj bo wydaje mi sie ze to coś z sprzętem. tylko nie wiem teraz z którym:
kompa mam asus p4p800-E w nim jest dźwięk zintegrowany 6 kanałowy czy cos takiego w kazdym razie mam podpięty zestaw 6.1 tylko ze teraz jest sprawa taka jak odtwarzam cokolwkiej czy myzyke czy film leci to jest strasznie szumu durzo i trzeszczy coś natomiast jak nie ma nic włączonego bam na kompie wszyzstko na full i na regulcaji od głosników np na 5 z 10 poziom vol obojętnie czy pogłaśniam głośnik centralny czy tylne czy przednie słychać wyraźne szymu tak same od siebie. Jak prgoramem do karty sounf effect (z asusa) wybiore zakładkeconnector sensing i wybore poniżej start to leci mia (tak mi sie wydaje) skanowanie kazdego kanału zeby sprawdzić czy jest coś podpiętego to słychać potem po tym bez szumu i trzasku muzyke ale nie minie 10 sekund i z powrotem i tak za kazdym razem jak zeskanuje wszystko na jnwo to momencik jest ok i tak w kółko. instalowałem stery do dźwieku ale jest lipa. co to moze być czy jakaś wina kodeka czy coś innego ?
aha jescze jedna informacja zniknęła mi ikonka od tego standardowego pogłaśniania czyli regulacji głośnosci

. Głośniczki rozkręcam na maxa i nie ma mowy o jakimkolwiek niechcianym dźwięku.