TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Trzy sprawy z XP

Tematyka związana z produktami firmy Microsoft.

Trzy sprawy z XP

Postprzez goldenhand » 28 Lis 2008, 19:50

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.0.4) Gecko/2008102920 Firefox/3.0.4

Witam!

Mam pytanie do kogoś kto może mi pomóc rozwiązać trzy sprawy:
1)Nie mogę się pozbyć wpisu z "Dodaj i usuń programy" po odinstalowaniu gierki. Pliki tej gierki usunąłem ręcznie, ponieważ przy próbie odinstalowywania jestem proszony o włożenie dysku z tą grą. Niestety gierka jest z netu, więc płyty nie mam.
2)Mam na kompie sporo zainstalowanych programów i zaczyna mi brakować miejsca w menu START-->PROGRAMY. Może jest jakiś sposób żeby go zwiększyć?
3)Nie mogę odnaleźć w Wordzie 2007 funkcji, odpowiedzialną za zmianę kodowania dokumentów. To raczej proste pytanie, ale nie mogę jakoś tego odnaleźć

Z góry dzięki za pomoc

*właśnie zauważyłem, że o Microsofcie jest osobne podforum - sorry za ten post, ale i tak prosze o pomoc :cry:
Awatar użytkownika
goldenhand
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 09 Lis 2008, 23:28

Re: Trzy sprawy z XP

Postprzez Palacio » 29 Lis 2008, 19:16

PostUA: Opera/9.52 (Windows NT 5.1; U; pl)

Jeżeli chodzi o usunięcie pozycji z menu dodaj/usuń programy, możesz to zrobić za pomocą programu RegCleaner. Można to także zrobić z poziomu rejestru, ale sądzę, że zależy ci na szybkim rozwiązaniu problemu.

Co do menu Start, możesz albo zwiększyć rozdzielczość na inną albo wybrać widok klasycznego menu Start przez co masz nico więcej miejsca.
Awatar użytkownika
Palacio
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 05 Paź 2007, 20:14
Miejscowość: Władywostok
Pochwały: 82

Postprzez goldenhand » 30 Lis 2008, 19:38

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.0.4) Gecko/2008102920 Firefox/3.0.4

Dzięki za pomoc.
Niestety za pomocą tego programu nie potrafię wpisu tej gry usunąć, bo nie ma go na liscie lub jest pod nazwą, której nie znam. W "dodaj lub usuń programy" jest wpis "Lemmings for Windows" (tak wiem, taka prymitywna gierka :grin: ) A w tym programie taki wpis nie istnieje...niestety.
Szukałem też ręcznie w regedit ale też nie mogę tego wpisu znaleść, nie wiem co jest grane :571: z tym wpisem

A jesli chodzi o to menu startowe, to w sumie dużo mi to nie dało, bo prawie wychodzi to samo. Rozdzielczość mam już 1280 na 800 i większej nie mogę bo mi ekran ucina.

Może mam jeszcze jakieś pomysły???

Może jest możliwość w systemie edycji szerokości każdej kolumny?
Awatar użytkownika
goldenhand
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez Palacio » 30 Lis 2008, 20:45

PostUA: Opera/9.52 (Windows NT 5.1; U; pl)

Zapewniam że w RegEdit jest wpis z twojej gry, ale nie jest on zatytułowany tytułem gry :) Szukaj wg wydawcy gry. Tak jak np. Fifa, której wydawcą jest EA, Diablo - Blizzard tak i twoja gra ma wydawcę.
Awatar użytkownika
Palacio
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 05 Paź 2007, 20:14
Miejscowość: Władywostok
Pochwały: 82

Postprzez Maciak Plock » 01 Gru 2008, 02:18

https://www.instalki.pl/download/programy/windows/narzedzia/narzedzia-systemowe/revo-uninstaller/
Free Uninstaller jest szybszy i zawiera szereg dodatkowych funkcji, jak np. usuwanie wpisów pozostałych po od instalowanych programach.
Chyba o to ci chodziło ;)
Pozdrawiam.
Najlepsza Strona o Clash Of Clans W PolsceClash Of Clans
Najlepsze Forum o COC w Polsce! Clash Of Clans Forum
Awatar użytkownika
Maciak Plock
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 25 Lut 2006, 20:46
Miejscowość: Płock
Pochwały: 3

Postprzez goldenhand » 01 Gru 2008, 16:37

No właśnie też tak myślałem, że ten wpis musi być w programie RegEdit i pewnie jest, tylko że pewnie pod nazwą "Nieznany" bo takich jest trochę wpisów, a wolę niczego w nich nie ruszać.
Jakkolwiek już sobie poradziłem z tym wpisem, bo odnalazłem plik odpowiedzialny za istnienie tego wpisu :D
Ten drugi bezpłatny programik też jest ok i podoba mi się, że pokazuje ścieżkę bezwzględną do rejestrów, gdybym na przykład chciał usunąć któryś ręcznie :wink:
I tak dzięki za waszą pomoc.

A może używacie Worda 2007 :?: bo zapomniałem gdzie się w nim zmienia kodowanie znaków, - sam nie mogę sobie przypomnieć a opcje tego programu są moim zdaniem strasznie porozrzucane i ciężko do niektórych dotrzeć..
Awatar użytkownika
goldenhand
Forumowicz
Forumowicz

Powróć do Microsoft Windows

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]